Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Στις ΗΠΑ ψηφίζεται νόμος για τη μείωση των θανάτων παιδιών από θερμοπληξία σε αυτοκίνητα (+video)



   Σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ, από το 1990 περισσότερα από 800 παιδιά έχουν πεθάνει στη χώρα από θερμοπληξία, όταν οι γονείς τους τα ξέχασαν κλεισμένα στο αυτοκίνητο. Προκειμένου να μειωθούν οι θάνατοι από το συγκεκριμένο φαινόμενο, το Κογκρέσο των ΗΠΑ επεξεργάζεται σχετικό νομοσχέδιο ονόματι “Helping Overcome Trauma for Children Alone in Rear Seat (HOT CARS) Act of 2017”. O συγκεκριμένος νόμος θα υποχρεώνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εφοδιάζουν υποχρεωτικά τα νέα τους μοντέλα με κατάλληλα τεχνολογικά συστήματα που να ειδοποιούν τους οδηγούς τους για τυχόν επιβάτες στις πίσω θέσεις, κάθε φορά που θα απενεργοποιείται ο κινητήρας.
   Ανάλογης τεχνολογίας σύστημα υπάρχει σε μοντέλα του 2017 της General Motors, το οποίο η εταιρεία ονομάζει “Rear Seat Reminder”. Αν τελικά ο νόμος ψηφιστεί και τεθεί σε ισχύ, θα υποχρεωθούν και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ να εξοπλίσουν στάνταρ τα μοντέλα τους με ανάλογα συστήματα.
   Σήμερα, πάντως, υπάρχουν ανάλογα συστήματα που μπορεί ο κάθε γονέας να προμηθευτεί από ειδικευμένα καταστήματα και να τοποθετήσει εύκολα ακόμα και ο ίδιος. Τα συστήματα αυτά τοποθετούνται στο παιδικό καθισματάκι και συνδέονται ασύρματα με το αυτοκίνητο.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου