Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η Porsche θα αποκλείει πελάτες που ενδιαφέρονται μόνο για τη μεταπώληση των αυτοκινήτων της



   Υπάρχουν μοντέλα εταιρειών, όπως η Porsche, τα οποία όχι μόνο δεν χάνουν αξία με το πέρασμα του χρόνου, αλλά η αξία τους πολλαπλασιάζεται. Έτσι κάποιοι αγοράζουν νέα ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων, κυρίως συλλεκτικές εκδόσεις τους, και στη συνέχεια τα αποθηκεύουν σε γκαράζ για να τα πουλήσουν στο μέλλον σε αρκετά υψηλότερες τιμές από την εργοστασιακή τιμή και φυσικά να επωφεληθούν οικονομικά.
   Η Porsche δεν αισθάνεται άνετα με το να κάθονται τα αυτοκίνητά της ακινητοποιημένα και να αντιμετωπίζονται ως απλά αντικείμενα πολυτελείας, με μοναδικό στόχο τους το οικονομικό κέρδος. Αυτό εξέφρασε και ο διευθυντής του τμήματος GT μοντέλων της εταιρείας  κ. Andreas Preuninger, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Car & Driver. Ο ίδιος προτιμά να βλέπει τα αυτοκίνητά του να χρησιμοποιούνται, καθώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάζονται, ενώ είναι πολύ καλά αυτοκίνητα για να κάθονται και να μαζεύουν σκόνη. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι η Porsche δεν δημιουργεί εκδόσεις περιορισμένου αριθμού των μοντέλων της προκειμένου κάποιοι να επωφελούνται και να βγάζουν χρήματα από αυτά. Αν και η παύση της συγκεκριμένης τακτικής είναι κάτι πολύ δύσκολο, ο κ. Preuninger φαίνεται να έχει βρει ένα τρόπο τουλάχιστον να περιοριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο. Μιας και η Porsche δεν κατασκευάζει μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων, οι πελάτες της είναι συγκεκριμένοι και γνωστοί στην εταιρεία. Πλέον, αν η Porsche αντιληφθεί ότι κάποιοι από αυτούς αγοράζουν νέα αυτοκίνητά της με μόνο στόχο τους το κέρδος της υπεραξίας τους, τότε αυτοί θα αποκλείονται από μελλοντικές λίστες αναμονής μοντέλων της. Αυτό δεν θα αποτελεί μέτρο τιμωρίας για τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά στρατηγική της εταιρείας, μιας και η ίδια προτιμά να προμηθεύσει τα αυτοκίνητά της σε άτομα που θα τα χαρούν οδηγώντας τα.

   Τέλος, ο κ. Preuninger παραδέχθηκε ότι η απόφαση να προμηθεύσουν με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων την νέα 911 GT3 εκνεύρισε κάποιους από τους κατόχους των ήδη υπαρχόντων  911R, οι οποίοι ανησυχούν ότι τα αυτοκίνητά τους θα χάσουν μέρος της αξίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου