Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ηλεκτρικό πρωτότυπο supercar με... ενυδρείο



   Η νέα εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής supercar, Frangivento, παρουσίασε το πρώτο της supercar μοντέλο σε πρωτότυπη μορφή, το οποίο διαθέτει και… ενυδρείο με ψάρια και θαλασσινό νερό! Στόχος του σχεδιαστή Giorgio Pirolo είναι να τονιστεί στο εσωτερικό του Charlotte ο Μεσογειακός χαρακτήρας του, και για το λόγο αυτό επικρατούν οι επενδύσεις από alcantara, και από ξύλο. Ο ρόλος του ενυδρείου φαίνεται να είναι η ψευδαίσθηση που δημιουργείται στους επιβάτες ότι βρίσκονται στο βυθό της Μεσογείου, από τις αντανακλάσεις του νερού που δημιουργούνται μέσα στην καμπίνα.
   Το roadster Frangivento Charlotte είναι πλήρως ηλεκτρικό, με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 885 ίππους. Επίσης διαθέτει συστοιχία μπαταριών με αποθηκευτική ικανότητα 70 kWh, ενώ το βάρος του βρίσκεται στα 1.500 κιλά. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τελική ταχύτητα του (πραγματικά) πρωτότυπου αυτού μοντέλου φτάνει τα 305 χ.α.ώ., ενώ η επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. γίνεται μέσα σε 2,6 δευτ.
   Η έκδοση παραγωγής αναμένεται να κοστίσει 1,5 εκατ. ευρώ και είναι πολύ πιθανό να διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου