Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ο Jay Leno οδηγεί το πρώτο supercar κατασκευασμένο από 3D εκτυπωτή (+video)



   To διαδικτυακό κανάλι Jay Lenos Garage, του ομώνυμου πρώην παρουσιαστή της αμερικανικής τηλεόρασης και διάσημου συλλέκτη αυτοκινήτων, παρουσίασε σε πρόσφατη εκπομπή του το πρωτοποριακό supercar, Divergent Blade. Πρόκειται για το πρώτο supercar μοντέλο στον κόσμο κατασκευασμένο με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή. Το αμάξωμά του αποτελείται από αλουμίνιο, τιτάνιο και ανθρακονήματα, γεγονός που περιορίζει το συνολικό του βάρος στα 629 κιλά, δηλαδή 90% ελαφρύτερο από τα περισσότερα “παραδοσιακά” supercar. Το Divergent Blade εξοπλίζεται με έναν κινητήρα από Mitsubishi Evo του οποίου η απόδοση φτάνει τους 720 ίππους, κάτι που μεταφράζεται σε 321 χ.α.ώ. τελικής ταχύτητας και 2,5 δευτ. για επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 60 μ.α.ώ. (96 χ.α.ώ.).
   Υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή του συγκεκριμένου supercar, το οποίο μπορεί να λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, είναι η εταιρεία Divergent Technologies, ενώ η πρώτη επίσημη παρουσίαση του μοντέλου έγινε πριν περίπου δύο χρόνια στο Pebble Beach Concours στην Καλιφόρνια.
   Στο σχετικό βίντεο, ο Jay Leno, αφού παρουσιάσει το αυτοκίνητο παρέα με  τον διευθύνοντα σύμβουλο της Divergent Technologies κ. Kevin Czinger, o οποίος αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία για το δημιούργημα της εταιρείας του αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια αυτής, στη συνέχεια το βγάζει βόλτα στους δρόμους της Καλιφόρνια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του βίντεο παρουσιάζεται και μία Kawasaki H2 μοτοσικλέτα, η οποία χάρη στην 3D κατασκευή της Divergent είναι κατά 20% ελαφρύτερη από το στάνταρ μοντέλο.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου