Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μειώνονται οι πωλήσεις των diesel στην Ευρώπη από τον φόβο απαγόρευσης της κυκλοφορίας τους



   Με όλο και περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης να ανακοινώνουν μέτρα για τον περιορισμό ή ακόμα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε αυτές, οι πωλήσεις diesel αυτοκινήτων στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκονται σε συνεχή πτώση. Όλα ξεκίνησαν με την αποκάλυψη του σκανδάλου της Volkswagen, η οποία τελικά παραδέχθηκε ότι οι πραγματικές εκπομπές των diesel μοντέλων της ήταν μεγαλύτερες από αυτές που ανακοίνωνε, λόγω παράνομου λογισμικού που αναλάμβανε να μειώνει τις εκπομπές του κινητήρα, όταν αυτός υποβαλλόταν σε ειδικές δοκιμές. Σήμερα, καθώς το καταναλωτικό κοινό ενημερώνεται συνεχώς για τις υψηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ολοένα και μειώνεται η ζήτηση diesel μοντέλων.
   Σύμφωνα με δημοσίευμα του Automotive News, στη Γερμανία, η οποία αποτελούσε για πολλά χρόνια την πρωτοπόρο αγορά στις πωλήσεις diesel αυτοκινήτων, οι πωλήσεις νέων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων τον περασμένο Μάρτιο αποτέλεσαν το 40% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Το ίδιο ποσοστό το 2016 είχε φτάσει το 45,8% και το 2012 το 48,1%. Στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, οι πωλήσεις νέων diesel αυτοκινήτων στο σύνολο των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων μειώθηκε από το 50% της συνολικής αγοράς, στο 46%.
   Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα από του χρόνου, η Στουτγάρδη να απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους της πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηλικίας μεγαλύτερης των 3 ετών για συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, ενώ είναι πολύ πιθανό κάτι παρόμοιο να ισχύσει και στο Μόναχο αμέσως μετά. Οι δήμαρχοι του Παρισιού, της Μαδρίτης, της Αθήνας και της Πόλης του Μεξικού έχουν ήδη συμφωνήσει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας diesel οχημάτων από το 2025.

Πηγή: carscoops.com

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου