Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Η VW τερματίζει το Golf GTI λόγω του νέου προτύπου μετρήσεων εκπομπών WLTP

2018 Golf GTI

   Το νέο αυστηρότερο πρότυπο μετρήσεων εκπομπών WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) που θα πρέπει πλέον όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες να ακολουθούν όταν υποβάλλουν σε  δοκιμές τα μοντέλα τους για τον υπολογισμό των εργοστασιακών τιμών
τους, συνεχίζει να προκαλεί στo VW Group πονοκέφαλο. Μετά την ανακοίνωση από την Seat ότι το Leon Cupra θα χάσει 10 ίππους από τη συνολική του ιπποδύναμη και από την Volkswagen ότι το Golf R  θα υποστεί επίσης ίδια μείωση στην απόδοση του κινητήρα του, προκειμένου οι τιμές εκπομπών των δύο αυτών μοντέλων επιδόσεων να παραμείνουν ίδιες με βάση το νέο πρότυπο WLTP. Το πιο πρόφατο “θύμα” του νέου προτύπου μετρήσεων εκπομπών φαίνεται να είναι το Golf GTI, αφού η γερμανική εταιρεία αποφάσισε τον τερματισμό της παραγωγής του.

   Παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να διατίθεται η ελαφρώς ισχυρότερη έκδοση του GTI Performance του Golf με απόδοση 245 ίππων, ενώ ίσως να λανσαριστεί και μία έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Golf GTI TCR Concept. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την επανεμφάνιση στις αγορές, έστω και μερικούς μήνες αργότερα, της έβδομης γενιάς του Golf GTI, αφού, άλλωστε, η όγδοη γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου hatchback μοντέλου της Volkswagen θα παρουσιαστεί το 2019.
  
Πηγή: AutoCar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου