Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

H Audi εξελίσσει νέα τεχνολογία βαφής ενός σταδίου για αυτοκίνητα με διπλή απόχρωση

2018 Audi A1 Sportback

   Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερες επιλογές στους πελάτες τους για να κάνουν τα αυτοκίνητά τους όσο το δυνατόν πιο μοναδικά και να ταιριάζουν με το γούστο και την προσωπικότητά τους, δίνουν συνήθως τη δυνατότητα σε αυτούς να βάψουν διάφορα

μέρη του αμαξώματος, όπως για παράδειγμα ο ουρανός και οι εξωτερικοί καθρέπτες, σε διαφορετική χρωματική απόχρωση από το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Αυτό, όμως, απαιτεί, αφού τελειώσει η βαφή του αμαξώματος, να σκεπαστεί με προστατευτικό από το σπρέι κάλυμμα η περιοχή γύρω από τα μέρη που θα πρέπει να βαφτούν με διαφορετικό χρώμα, προκειμένου να ξεκινήσει η βαφή της δεύτερης απόχρωσης. Όλη αυτή η διαδικασία σημαίνει κατανάλωση επιπλέον χρόνου και υλικών για τις εταιρείες.

   Λύση σε αυτό έρχεται να δώσει η Audi με ένα νέο σύστημα βαφής που θα εισάγει στα εργοστάσιά της από το 2019, το οποίο θα βάφει το κάθε αυτοκίνητο με διαφορετικές αποχρώσεις χωρίς να διακόπτεται η όλη διαδικασία και χωρίς να απαιτούνται προστατευτικά καλύμματα. Το νέο αυτό σύστημα χρησιμοποιεί ένα ρομποτικά ελεγχόμενο μηχανισμό το οποίο μετράει αρχικά με υψηλής ακρίβειας λέιζερ τα σημεία όπου θα γειτνιάζουν οι δύο βαφές. Στη συνέχεια, το μηχάνημα βαφής αποθέτει την επιθυμητή βαφή σε λωρίδες απευθείας πάνω στο αμάξωμα και με ακρίβεια 1 χιλιοστ., χωρίς να εκτοξεύεται σπρέι. Έτσι, και η διαδικασία θα εκτελείται πιο γρήγορα, και δεν θα καταναλώνονται προστατευτικά καλύμματα.
  

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου