Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Η Michelin πειραματίζεται σε νέα ελαστικά που θα κατασκευάζονται από συστατικά ξύλων


   Οι εταιρείες παραγωγής ελαστικών επιθυμούν στο άμεσο μέλλον να σχεδιάσουν και να εξελίσσουν νέους τύπους γόμας που για την κατασκευή τους δεν θα απαιτούνται πολυμερή στοιχεία που προέρχονται από παράγωγα προϊόντα του πετρελαίου, τα οποία σήμερα αποτελούν το 80%

των υλικών που υπάρχουν σε έλα ελαστικό. Με τον τρόπο αυτό επιθυμούν να μειώσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν την εξάρτησή τους από προμήθειες πρώτων υλών που προέρχονται από το πετρέλαιο. Σε αυτό το μήκος κύματος βρίσκεται και η Michelin, η οποία φαίνεται να βρήκε λύση στο πλαστικό που δημιουργεί η φύση, που δεν είναι άλλο από το ξύλο.

   Σύμφωνα με το αυστραλιανό Motoring.com.au, η γαλλική εταιρεία εξελίσσει νέα ελαστικά για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιούνται συστατικά από τρίμματα ξυλείας, αντί των ελαστομερών πετρελαίου που χρησιμοποιούνται σήμερα, τα οποία είναι πολυμερή συστατικά με ελαστικές μηχανικές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του φυσικού καουτσούκ. Η Michelin σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της “ξύλινο” ελαστικό μέσα στο 2020, ενώ ήδη πειραματίζεται σε νέες φυτείες δέντρων στην Βραζιλία που αναπτύσσονται δίπλα σε μπανανιές και κακαόδεντρα.


Πηγή: Motoring.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου