Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

H McLaren θα επικεντρωθεί στη μείωση του βάρους των μοντέλων της αντί της αύξησης της ιπποδύναμής τους

Ο CEO της McLaren Mike Flewitt στο 2018 SMMT / φωτογραφία Motor1

   Και ενώ οι εταιρείες κατασκευής supercar και hypercar μοντέλων έχουν πλέον επιδοθεί σε έναν ανταγωνιστικό πόλεμο αυξάνοντας συνεχώς τις ιπποδυνάμεις αυτών, με την απόδοση των περισσότερων να βρίσκεται γύρω στους 700 ίππους και κάποια να ξεπερνούν κατά πολύ τους
1.000 ίππους, η McLaren ανακοίνωσε ότι θα ρίξει πλέον το βάρος των ερευνών της στη μείωση του βάρους των μοντέλων της. Σε ομιλία του στα πλαίσια του συνεδρίου βιομηχανικής ανάπτυξης SMMT που έγινε πρόσφατα στο Λονδίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας κ. Mike Flewitt αναφέρθηκε στην αλλαγή φιλοσοφίας της McLaren που θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη υλικών με ιδιαίτερα μικρό βάρος. Η χρήση των συγκεκριμένων υλικών στα μελλοντικά της μοντέλα θα βοηθήσει εκτός από την βελτίωση των επιδόσεών τους, αλλά και στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων.

   Για το λόγο αυτό η εταιρεία ίδρυσε το κέντρο έρευνας σύνθετων υλικών McLaren Composites Technology Center στο Yorkshire της Μ. Βρετανίας, ενώ διαθέτει πλέον και ιδιόκτητη μονάδα κατασκευής ελαφριών σύνθετων υλικών στο Sheffield της Μ. Βρετανίας στην οποία έχει επενδύσει 50 εκατ. λίρες.



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου