Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η VW προωθεί νεότερα άτομα σε υψηλόβαθμες θέσεις εις βάρος στελεχών της ηλικίας άνω των 50 ετών στις ΗΠΑ


   Σε μία προσπάθεια αλλαγής της εικόνας της στις ΗΠΑ, ιδίως μετά το σκάνδαλο του dieselgate, η Volkswagen φαίνεται να θέλει να δείξει ένα πιο νεανικό και δυναμικό πρόσωπο στην αμερικανική αγορά. Αυτό, όμως, φαίνεται να έχει ήδη πυροδοτήσει προστριβές μεταξύ παλαιότερων στελεχών
και της ίδιας της γερμανικής εταιρείας, αφού εργαζόμενοί της άνω των 50 ετών κατηγορούν την τελευταία για εφαρμογή πολιτικών ηλικιακών διακρίσεων. Μάλιστα, ο κ. Jonathan Manlove προέβη σε κατάθεση αγωγής κατά της Volkswagen, με την κατηγορία ότι ο ίδιος υποβιβάστηκε από την θέση του βοηθού διευθυντή στο τμήμα Logistics στο εργοστάσιο της εταιρείας στο  Tennessee των ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της νέας φιλοσοφίας που εφαρμόζει η Volkswagen για να αποτινάξει από πάνω της την παλιά “ρετσινιά” των diesel. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του δικηγορικού γραφείου Sanford Heisler Sharp που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του κ. Manlove στην αγωγή του κατά της Volkswagen, μετά τον υποβιβασμό του και παρά τις επίμονες προσπάθειές του, ο πελάτης της δεν κατάφερε να μετατεθεί σε κάποια άλλη θέση στο εργοστάσιο της Volkswagen, η οποία να είναι αντίστοιχη των ικανοτήτων και της εμπειρίας του, επειδή η ίδια προωθεί πλέον μόνο τους νεότερους υπαλλήλους της.

   Σύμφωνα με την συγκεκριμένη αγωγή, η Volkswagen προτίθεται να καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας που διατηρεί σήμερα στην Βόρεια και Νότια Αμερική, τις οποίες κατέχουν σήμερα εργαζόμενοί της που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1955 και 1960, μέσω ενός προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης.


Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου