Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

H Lamborghini Aventador SVJ είναι ο νέος “βασιλιάς” του Nurburgring με χρόνο 6’:44,97’’ (+video)


   Δεν χάρηκε για πολύ η Porsche το ρεκόρ χρόνου 6’:47,3’’ που έγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο μία 911 GT2 RS στην πίστα του Nurburgring, αφού μία Lamborghini Aventador SVJ κατάφερε πρόσφατα να εκτελέσει έναν γύρο μέσα στη διάσημη “Πράσινη Κόλαση” σε μόλις

6’:44,97’’. Πρόκειται για χρόνο μικρότερο και από αυτόν που κατάφερε να κάνει το hypercar ηλεκτρικό μοντέλο Nio EP9, το οποίο τον Μάιο του 2017 είχε σταματήσει τα χρονόμετρα στο 6’:45.9’’.


   Η Lamborghini χρησιμοποίησε ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο, μιας και η Aventador SVJ δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα, το οποίο, όμως, ήταν ίδιο με αυτά που θα βγουν σε παραγωγή. Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου έχει προγραμματιστεί να γίνει στην εκδήλωση Monterey Car Week στα τέλη Αυγούστου. Η Aventador SVJ διαθέτει την τελευταία γενιά του συστήματος ενεργητικών αεροβοηθημάτων Aerodinamica Lamborghini Attiva (ATA), που αναλαμβάνει να μεταβάλλει κατάλληλα και σε πραγματικό χρόνο την κλίση των αεροδυναμικών στοιχείων του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, προκειμένου να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα σε κράτημα και οδηγική συμπεριφορά. Η εκτενή χρήση ελαφρών προηγμένων υλικών χαρίζει στο συγκεκριμένο supercar αναλογία βάρους ανά ιπποδύναμης στα 1,98 κιλά/ίππο. Αν και δεν έχουν δημοσιευτεί περαιτέρω τεχνικές πληροφορίες, ο V12 κινητήρας της Aventador SVJ αναμένεται να αποδίδει περί τους 800 ίππους, με το βάρος του μοντέλου να περιορίζεται στα περίπου 1.525 κιλά.


  

Πηγή: Lamborghini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου