Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Το νέο Skoda Rapid θα διαθέτει νέο όνομα και θα παραταχθεί εμπορικά απέναντι στο VW Golf

2017 Skoda Rapid FastBack

   Με την νέα γενιά του Rapid να έρχεται στις αρχές του 2019, η Skoda αποκαλύπτει σιγά – σιγά μερικά στοιχεία σχετικά με αυτήν. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πωλήσεων και marketing της τσέχικης εταιρείας κ. Alain Favey, το επερχόμενο Rapid θα διαθέτει νέο όνομα, αποτελώντας ουσιαστικά
ένα αρκετά διαφορετικό hatchback μοντέλο, ενώ θα εξοπλίζεται με νέες τεχνολογίες και καινούργιο σχεδιασμό, με την fastback (sedan) έκδοση τελικά να τερματίζεται. Το νέο Rapid, ή όπως αυτό θα ονομαστεί, θα αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο απέναντι στο VW Golf και θα διαφέρει αρκετά από το Octavia, το έτερο ιδιαίτερα επιτυχημένο μικρομεσαίο μοντέλο της Skoda.

   Το νέο Rapid θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB AO πάνω στην οποία κατασκευάζονται ήδη τα Seat Ibiza, VW T-Roc, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και στην νέα Fabia που αναμένεται το 2020. Οι κινητήρες που θα το εξοπλίζουν θα προέρχονται από την καινούργια σειρά του VW Group, συμπεριλαμβάνοντας τον τρικύλινδρο βενζίνης 1,0 λίτρων με ιπποδυνάμεις από 85 έως 110 ίππους και έναν 1,5 λίτρων απόδοσης 150 ίππων. Επίσης, θα υπάρξει και ένας 1,6 λίτρων diesel, ενώ δεν προβλέπονται υβριδικές ή πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.


Πηγή: AutoCar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου