Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Στην φετινή ανάβαση του Goodwood θα τρέξει πλήρως αυτόνομα μία Mustang του 1965


   Φαίνεται τελικά ότι στην φετινή ανάβαση του Goodwood, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Goodwood Festival of Speed στη Μ. Βρετανία, δεν θα είναι μόνο το Roborace που θα τρέξει πρώτη φορά αυτόνομα, χωρίς οδηγό, αφού το ίδιο θα επιχειρήσει και

μία 1965 Ford Mustang. Η τελευταία αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Siemens και του πανεπιστημίου Cranfield University, διαθέτοντας εγκατεστημένο ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Η επιλογή ενός παλιού ρετρό μοντέλου αποτέλεσε μία ιδιαίτερη πρόκληση για το συγκεκριμένο εγχείρημα, αφού θα έπρεπε να τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός σε διάφορα τμήματα και όργανα του αυτοκινήτου, τη στιγμή που τα σύγχρονα μοντέλα εξοπλίζονται στάνταρ με τέτοια. Για παράδειγμα, στην συγκεκριμένη Mustang έπρεπε να τοποθετηθεί ένα σύστημα ελέγχου του τιμονιού, τη στιγμή που όλα σχεδόν τα σύγχρονα μοντέλα εξοπλίζονται με ηλεκτρικά συστήματα διεύθυνσης. Η ομάδα που εξέλιξε και τροποποίησε κατάλληλα τo συγκεκριμένο θρυλικό musclecar σκάναρε τρισδιάστατα και με μεγάλη ακρίβεια την διαδρομή της ανάβασης του Goodwood, με τεχνογνωσία δανεισμένη από την Bentley Systems, προκειμένου να υπάρχει συνεχώς επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με το αυτοκίνητο, για το που αυτό βρίσκεται μέσα στη διαδρομή.

   Η συγκεκριμένη υψηλής τεχνολογίας Mustang του 1965 διαθέτει ασημί απόχρωσης αμάξωμα και μία ιδιαίτερη εμφάνιση προς τιμήν της 25η επετείου του Goodwood. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το αυτοκίνητο, όταν δεν θα τρέχει στην ανάβαση, θα βρίσκεται σταθμευμένο στο κεντρικό χώρο αυτής, προκειμένου το κοινό να μπορεί να το δει από κοντά, αλλά και να μάθει περισσότερα για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.


Πηγή: AutoClassics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου