Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

To ηλεκτρικό Cupra e-Racer των 670 ίππων ξεκίνησε δοκιμές σε πίστα (+video)


   Η Seat παρουσίασε για πρώτη φορά ένα πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό μοντέλο, το Cupra e-Racer, το οποίο έχει εξελιχθεί από την θυγατρική της Cupra, το σήμα της οποίας φέρει στο καπό του. Προκειμένου το νέο αυτό ηλεκτρικό μοντέλο να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα

ηλεκτρικών αγωνιστικών μοντέλων τουρισμού E-TCR το 2019, ξεκίνησαν ήδη οι δοκιμές των συστημάτων του σε πίστα του Zagreb της Κροατίας. Ο ηλεκτροκινητήρας του Cupra e-Racer ξεπερνά τις 12.000 σ.α.λ. εξασφαλίζοντας συνεχή απόδοση 402 ίππων, ενώ η απόδοσή του μπορεί να φτάσει και τους 670 ίππους. H κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 270 χ.α.ώ. και την επιτάχυνσή του από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. να επιτυγχάνεται σε 3,2 δευτ.


    Το Cupra e-Racer διαθέτει 6.072 κυλινδρικές μπαταρίες, που αντιστοιχούν σε 9.000 μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Το μεγαλύτερο βάρος αυτών έχουν αντιστρέψει την κατανομή βάρους σε 40:60 εμπρός-πίσω σε σχέση με την αντίστοιχη αναλογία 60:40 που διαθέτει το αγωνιστικό Leon TCR πάνω στο οποίο αυτό βασίζεται.



Πηγή: Seat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου