Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Περισσότερα από 150 Dino συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τη 50η επέτειο του πρώτο μοντέλου της εταιρείας (+video)


   Φέτος συμπληρώνονται 50 ακριβώς χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου Dino μοντέλου, συγκεκριμένα του 206 GT, και για τον εορτασμό της συγκεκριμένης επετείου περισσότερα από 150 αυτοκίνητα από όλα τα μοντέλα της συγκεκριμένης μάρκας συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 30 Ιουνίου
στο μουσείο της Ferrari στο Maranello. Μετά την σχετική φωτογράφιση τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν στην παρακείμενη ιδιόκτητη πίστα της Ferrari, όπου παρέλασαν αποτίοντας φόρο τιμής στην πάλαι ποτέ κατασκευάστρια εταιρεία.


   Η Dino αποτέλεσε από το 1968 έως το 1976 μία θυγατρική της Ferrari η οποία ανέλαβε να κατασκευάσει πιο προσιτά σπορ αυτοκίνητα και με μικρότερους κινητήρες από ότι τα μοντέλα της Ferrari, τα οποία, όμως θα διέθεταν το σχεδιαστικό και μηχανολογικό DNA των τελευταίων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσπάθεια του Enzo Ferrari να δημιουργήσει ανταγωνιστικά μοντέλα απέναντι σε αυτά της Porsche, μέσω μίας θυγατρικής με διαφορετική ονομασία, προκειμένου να μην μειωθεί το γόητρο των V12 εξωτικών μοντέλων της Ferrari. Ο Enzo έδωσε στην θυγατρική το όνομα του γιού του Alfredo Dino Ferrari, o οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 24 χρονών, από την νόσο Duchenne μυϊκής δυστροφίας. To πρώτο πρωτότυπο μοντέλο της Dino παρουσιάστηκε στην έκθεση Turin Motor Show το 1967, ενώ το πρώτο μοντέλο παραγωγής που το ακολούθησε βγήκε σε κυκλοφορία τον Μάρτιο του 1968. Η τριψήφια ονομασία όλων των μοντέλων ακολουθεί συγκεκριμένο κανόνα, που θέλει τα δύο πρώτα ψηφία να αναφέρονται στην χωρητικότητα του κινητήρα, ενώ το τρίτο ψηφίο να αναφέρεται στον αριθμό των κυλίνδρων αυτού, με τους τελευταίους να διαθέτουν πάντα V διάταξη.






Πηγή: AutoClassics & Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου