Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Απεβίωσε ο CEO του ομίλου FCA και πρόεδρος της Ferrari Sergio Marchionne


   Σε ηλικία 66 ετών απεβίωσε χθες 25 Ιουλίου 2018 σε νοσοκομείο στην Ελβετία ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles και πρόεδρος της Ferrari, εξαιτίας επιπλοκών που υπέστη μετά από εγχείρηση στην οποία είχε πρόσφατα υποβληθεί. Ο ιταλο-καναδικής

καταγωγής Sergio Marchionne βρέθηκε στο τιμόνι της Fiat από το 2004 και ήταν ο εμπνευστής της συγχώνευσης της ιταλικής εταιρείας με την αμερικανική Chrysler το 2014. Επίσης, συνέτεινε στην απομάκρυνση της Ferrari από τον όμιλο της Fiat με την πρώτη να αποτελεί έως και σήμερα ανεξάρτητη εταιρεία, ενώ επισκεπτόταν συχνά αγώνες της Formula 1, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την πορεία της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari. O Sergio Marchionne επρόκειτο να απομακρυνθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου FCA μετά την επερχόμενη συνέλευση μετόχων που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2019.
   Στις αρχές του τρέχοντος μηνός ο FCA είχε ανακοινώσει ότι Sergio Marchionne θα υποβαλλόταν σε εγχείρηση στον ώμο του, λόγω απροσδιόριστου τραυματισμού σε αυτόν. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου υπέφερε από έναν μεγάλο όγκο στον δεξί του ώμο, ο οποίος του προκαλούσε χρόνιους πόνους. Οι πρώτες ειδήσεις για τις επιπλοκές που υπέστη μετά την εγχείρηση ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται στις 21 Ιουλίου 2018, ενώ μία ανακοίνωση λίγο αργότερα έκανε γνωστό ότι ο Brit Mike Manley οριζόταν ως αντικαταστάτης του. O θάνατος του Sergio Marchionne οφείλεται σε τραυματισμούς στον εγκέφαλό του, οι οποίοι προκλήθηκαν από ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια χειρουργείου.
  

Πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου