Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η Nissan θέλει τo επόμενο GT-R να είναι το ταχύτερο σπορ μοντέλο στον κόσμο

Nissan 2020 Vision Gran Turismo Concept / φωτογραφία Motor1

   Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του 2018 Goodwood Festival of Speed το περασμένο σαββατοκύριακο, όπου έτρεξε στην διάσημη ανάβαση που διοργανώνεται κατά τη διάρκεια αυτής και το μοναδικό GT-R50, o υπεύθυνος σχεδιασμού των μοντέλων της Nissan κ. Alfonso Albaisa προέβη σε

μερικές ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με το νέο GT-R, του οποίου ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει. Σε συνέντευξή του στο AutoCar, o κ. Albaisa δήλωσε ότι εξελίσσεται μία εντελώς νέα πλατφόρμα για το επερχόμενο GT-R, το οποίο δεν θα διαθέτει σχεδιαστικές γραμμές από τη σημερινή γενιά, αλλά θα διατηρεί μία “οπτική ταυτότητα” που θα είναι μοναδική ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Μάλιστα, η Nissan ευελπιστεί ότι το νέο GT-R, όταν αυτό παρουσιαστεί, θα αποτελεί το ταχύτερο σπορ μοντέλο παραγωγής στον κόσμο.

   O κ. Albaisa τόνισε ότι το νέο GT-R είναι σε αρκετά πρόωρο ακόμη στάδιο σχεδιασμού, και η ημέρα που θα ξεκινήσει η παραγωγή του είναι αρκετά χρόνια μακριά ακόμα, υπονοώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Τέλος, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Nissan ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποιος κινητήρας θα εξοπλίζει την επόμενη γενιά του κορυφαίων επιδόσεων μοντέλου της εταιρείας, ούτε και αν αυτός θα διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση και σε ποιο βαθμό.
  

Πηγή: AutoCar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου