Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Το T-Log είναι ένα αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό μεταφοράς ξυλείας από τα δάση


   Στην φετινή εκδήλωση Goodwood Festival of Speed στην Μ. Βρετανία, εκτός των εντυπωσιακών supercar, αγωνιστικών και vintage μοντέλων, η σουηδική start up εταιρεία Einride παρουσίασε το τελευταίο της δημιούργημα, το T-Log. Πρόκειται για ένα φορτηγό μεταφοράς κορμών από τα
δάση, το οποίο είναι πλήρως ηλεκτρικό και εξοπλίζεται με αρκετά προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Το τελευταίο έχει εξελιχθεί από την Nvidia, που είναι πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα συστημάτων αυτόματης οδήγησης. Το T-Log δεν διαθέτει καν θέση οδηγού, ενώ προσφέρει την δυνατότητα να οδηγηθεί εξ αποστάσεως από ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το όχημα, χάρη στο σύστημα απομακρυσμένου χειρισμού Phantom Auto που διαθέτει. Τέλος, προκειμένου να φτάνει βαθιά μέσα στα δάση, είναι κατάλληλα εξοπλισμένο και ρυθμισμένο, ώστε να μπορεί να κινηθεί και σε ανώμαλες εκτός δρόμου επιφάνειες.

   Εκτός από την υλοτομία, το T-Log μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες βαρέως τύπου δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα τις εξορύξεις,  ενώ λόγω της απουσίας καμπίνας οδηγού διαθέτει βελτιωμένη ικανότητα φόρτωσης και μεγαλύτερη ευκινησία. Επίσης, το κόστος κατασκευής και συντήρησής του είναι αρκετά χαμηλότερο από αυτό αντίστοιχων φορτηγών που χρησιμοποιούνται σήμερα.


Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου