Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Οι Lamborghini Aventador SV ανακαλούνται για πιθανό κίνδυνο αποκόλλησης των τροχών τους

Lamborghini Aventador SV Coupe

   Είναι κοινό μυστικό ότι τα supercars δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στον κόσμο, μάλλον το αντίστροφο ισχύει, με τις τελευταίες ανακλήσεις μοντέλων της Lamborghini να αποτελούν προφανή επιβεβαίωση αυτού. Μετά από σχετική επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού
οδικής ασφάλειας NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) στις ΗΠΑ, η Lamborghini προχωρά σε ανάκληση των 2015-2016 Aventador SV Coupe και Aventador SV Roadster, προκειμένου να ελεγχθούν τα μπουλόνια που συγκρατούν τις δισκόπλακες των φρένων στο κέντρο των τροχών. Μετά από έλεγχο που διενήργησε ο NHTSA, αποδείχθηκε ότι τα συγκεκριμένα μπουλόνια δεν είναι κατάλληλα σφιγμένα, με αποτέλεσμα με την οδήγηση να χαλαρώνουν επικίνδυνα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τελικά την αποκόλληση των τροχών.

   Τον περασμένο μήνα η Lamborghini είχε ανακοινώσει μία ανάκληση για ένα άλλο μοντέλο της, την Aventador, η οποία κάτω από συγκεκριμένες οδηγικές συνθήκες μπορούσε να προκαλέσει ακινητοποίηση του αυτοκινήτου χωρίς προειδοποίηση. Λόγω ενός σφάλματος στο λογισμικό του ελέγχου λειτουργίας του κινητήρα της, υπήρχε ο κίνδυνος ακινητοποίησης του οχήματος σε μικρές ταχύτητες. Η συγκεκριμένη ανάκληση επηρέασε 7.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών εκδόσεων Centenario και Veneno.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου