Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η Toyota συμμετείχε στην κατασκευή του πρώτου σκάφους στον κόσμο που κινείται με υδρογόνο (+video)


   Όπως πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Toyota εξελίσσει συστήματα κίνησης που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο, με ένα τέτοιο να έχει εισάγει ήδη σε μοντέλο παραγωγής της, το Mirai, ενώ προτίθεται να χρησιμοποιήσει παρόμοια συστήματα και σε λεωφορεία

και φορτηγά, ακόμη και σε περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα (κλαρκ). Η σημερινή τεχνογνωσία που διαθέτει η Toyota στον συγκεκριμένο τομέα χρησιμοποιήθηκε και σε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πρώτου σκάφους παγκοσμίως που κινείται χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το υδρογόνο. Πρόκειται για το Energy Observer που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποδείξει ότι η τεχνολογία συστημάτων καυσίμου υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς, πέραν της αυτοκίνησης και των οδικών μεταφορών, όπως για παράδειγμα αυτού της ναυτιλίας.


   Το Energy Observer είναι ένα catamaran μήκους άνω των 100 ποδιών και πλάτους 42 ποδιών, το εκτόπισμα του οποίου ανέρχεται σε 28 μετρικούς τόνους. Το πρωτοποριακό αυτό σκάφος ξεκίνησε πέρσι από την Γαλλία με σκοπό να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες πλεύσης όλα τα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αυτό φέρει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ένας από τους πρώτους στόχους του είναι να εκτελέσει τον περίπλου της Γης κινούμενο αποκλειστικά με υδρογόνο. Το Energy Observer βρίσκεται ήδη στη Μεσόγειο, ενώ του χρόνου θα μεταβεί στην Βόρεια Ευρώπη, προκειμένου το 2020 να φτάσει στο Τόκιο, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου