Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Δύο μοναδικά BMW i3 και i8 με πραγματικό χρυσό 24k στην βαφή τους θα δημοπρατηθούν για φιλανθρωπικό σκοπό


   H BMW παρουσίασε μία νέα έκδοση Starligth Edition για τα ηλεκτρικά της i3 και i8, η οποία, όμως, θα διατεθεί σε ένα και μόνο αντίτυπο από το κάθε μοντέλο. Τα συγκεκριμένα i3 και i8 εκτός από την χρυσή απόχρωση του αμαξώματός τους, διαθέτουν και σκόνη από πραγματικό χρυσό
24 καρατίων η οποία έχει προστεθεί βαφή. Πιο συγκεκριμένα, στη βαφή των δύο αυτών μοναδικών αυτοκινήτων υπάρχουν τέσσερις επιστρώσεις χρυσού, με την τελευταία να έχει επιστρωθεί με το χέρι. Υπεύθυνη για την όλη αυτή ιδιαίτερη διαδικασία βαφής είναι η εταιρεία Toplac, η οποία αποτελεί επίσημο συνεργάτη της BMW ColorSystem στην Τσεχία, αλλά και αντιπρόσωπος της BASF στη χώρα. Τη σκόνη χρυσού των 23,75 καρατίων προμήθευσε η Liebscher Blattgold GmbH.


   Εκτός από το αμάξωμα, η πραγματικά χρυσή βαφή των BMW i3 Starligth Edition και i8 Starlight Edition έχει επενδυθεί και σε διάφορα σημεία της καμπίνας τους, όπου έχει τοποθετηθεί και πλακέτα με χαραγμένη την αναγραφή “STARLIGHT Edition one of one”. Τα δύο αυτά μοναδικά αυτοκίνητα θα πουληθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Dagmar and Vaclav Havel Foundation VIZE 97.




Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου