Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Το Seat Leon Cupra χάνει 10 άλογα λόγω της νέας μεθόδου WLTP μετρήσεων εκπομπών και κατανάλωσης


   To νέο πρότυπο μετρήσεων WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) των εργοστασιακών τιμών εκπομπών και κατανάλωσης των νέων μοντέλων, που θα πρέπει να ακολουθήσουν υποχρεωτικά όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες από τον προσεχή Σεπτέμβριο,
θα αναγκάσει την Seat να μειώσει την ιπποδύναμη του πεντάθυρου Leon Cupra από τους 300 ίππους στους 290 ίππους. Με λίγα λόγια η απόδοση του ανανεωμένου πεντάθυρου Leon Cupra, η οποία το είχε καταστήσει και το ισχυρότερο μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής εταιρείας, θα επιστρέψει στην απόδοση της προηγούμενης προ-facelift έκδοσης. Δεν θα συμβεί, όμως, το ίδιο και με την έκδοση αντίστοιχη έκδοση κορυφαίων επιδόσεων της στέισον έκδοσης του Leon, μιας και το Leon Cupra ST, λόγω της τετρακίνησης που διαθέτει, θα εξακολουθεί να αποδίδει 300 ίππους.

   Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Seat που επικαλείται σε πρόσφατο άρθρο του το AutoExpress, η μείωση των 10 ίππων στο προσθιοκίνητο Leon Cupra οφείλεται σε αναπροσαρμογές που έπρεπε να γίνουν στο σύστημα διαχείρισης των καυσαερίων, “δεδομένων των νέων κανονισμών ομολογκαρίσματος”.

Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου