Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

H βρετανική διαφήμιση του Nissan Leaf φαίνεται να παραπλανεί για την αυτονομία και το χρόνο φόρτισής του


   Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, οι βρετανοί ιδιοκτήτες των νέων ηλεκτρικών Nissan Leaf κατηγορούν την ιαπωνική εταιρεία για τη διαφημιστική καμπάνια που ακολούθησε στη χώρα τους για την προώθηση του ηλεκτρικού μοντέλου της. Η τελευταία
φαίνεται να δίνει λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του Leaf, με βάση τα οποία προέβησαν στην αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πολλούς ιδιοκτήτες του νέου Leaf, η Nissan αναφέρει λανθασμένα στοιχεία σχετικά με τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης του αυτοκινήτου, αλλά και με την πραγματική του αυτονομία. Με βάση τις κατηγορίες αυτές, η Αρχή Ελέγχου Διαφημίσεων της Μ. Βρετανίας (Advertising Standards Authority), που αποτελεί έναν αυτόνομο οργανισμό της διαφημιστικής βιομηχανίας της χώρας, έχει ξεκινήσει ήδη σχετική έρευνα.

   Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των Leaf, εμφανίζεται στην τρίτη φόρτιση με χρήση ταχυφορτιστή που θα επιχειρηθεί μέσα σε μία ημέρα. Ενώ η Nissan διαφήμιζε ότι σε “κανονικές συνθήκες οδήγησης” το ηλεκτρικό της μοντέλο μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητας των μπαταριών του με τη χρήση ταχυφορτιστή σε μόλις 40 λεπτά, αυτό φαίνεται να ισχύει μόνο για τις δύο πρώτες φορτίσεις που θα γίνουν μέσα στην ίδια μέρα. Η τρίτη φαίνεται να απαιτεί ιδιαίτερα περισσότερο χρόνο.
   Από πλευράς της η Nissan Europe ανακοίνωσε μέσω του διευθυντή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της κ. Gareth Dunsmore ότι η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο τρόπος οδήγησης που ακολουθήθηκε πριν την φόρτιση και η θερμότητα στην οποία έχει υποβληθεί η μπαταρία του Leaf μετά από διαδοχικές φορτίσεις μπορούν να επηρεάσουν το χρόνο φόρτισής της. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μπαταρία διαθέτει σύστημα που μειώνει αυτόματα το ρυθμό φόρτισής της, προκειμένου να διατηρήσει την διάρκεια ζωής της, αλλά και να προστατευτεί, όταν η θερμοκρασία της αυξηθεί υπερβολικά.


Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου