Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μετά από 10 χρόνια η Tata σταμάτησε την παραγωγή του φθηνότερου αυτοκινήτου στον κόσμο


   Η Tata Motors σταμάτησε την παραγωγή του γνωστού ως το πιο φθηνό αυτοκίνητο στον κόσμο, του Nano. Σύμφωνα με την India Economic Times, μετά από 10 χρόνια εμπορικής σταδιοδρομίας, ο “θάνατος” του μοντέλου επήλθε μετά το σχεδόν ανύπαρκτο εμπορικό ενδιαφέρον που

υπήρχε τελευταία για αυτό. Η Tata Motors κατασκεύασε μόλις ένα αυτοκίνητο τον περασμένο Ιούνιο, τη στιγμή που τον ίδιο μήνα πέρσι είχε κατασκευάσει 275 αυτοκίνητα, με τις εξαγωγές τον φετινό Ιούνιο να είναι μηδενικές, σε αντίθεση με πέρσι που τον ίδιο μήνα εξήγαγε 25 Nano. H Tata Motors κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο μικρό και ιδιαίτερα οικονομικό μοντέλο της δεν μπορεί να συνεχίσει να διατίθεται στις αγορές με τη συγκεκριμένη μορφή του, πέραν του 2019.


   Σε αντίθεση με εμπορική πορεία του Tata Nano, η αγορά της Ινδίας φαίνεται να παρουσιάζει αύξηση των πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες, από μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, μέχρι φορτηγά. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και SUV μοντέλων, παρουσίασαν αύξηση 38% τον περασμένο Ιούνιο, με τα εμπορικά οχήματα να εμφανίζουν αύξηση στις πωλήσεις τους κατά 42%.


Πηγή: The Economic Times of India

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου