Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Η επερχόμενη A-Class Sedan θα διαθέτει τον χαμηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής σε μοντέλα μαζικής παραγωγής (+video)

2019 Mercedes-Benz A-Class Sedan / φωτογραφία YouTube-Walko ART

      Μετά τον ερχομό της νέας πεντάθυρης A-Class, της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, η Mercedes-Benz ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της sedan έκδοσης του μικρομεσαίου μοντέλου της για τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, αφού μία τετράθυρη έκδοση

μακρύ μεταξονίου του συγκεκριμένου μοντέλου ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσιάστηκε ήδη στις αρχές του 2018. Από κατασκοπευτικές φωτογραφίες αυτοκινήτων δοκιμών είναι εμφανές ότι η νέα A-Class Sedan θα διαθέτει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με το αντίστοιχο κινεζικό μοντέλο, ενώ θα δανείζεται σε μεγάλο βαθμό τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές από την πεντάθυρη A-Class, ενώ θα εξοπλίζεται και με τους ίδιους κινητήρες, τα ίδια συστήματα ασφάλειας, αλλά και το ίδιο μεταξόνιο μήκους 2.729 χιλιοστ.  Αυτό που θα κάνει την A-Class Sedan μοναδική, είναι ο ιδιαίτερα χαμηλός συντελεστής αεροδυναμικών αντιστάσεων που θα διαθέτει το αμάξωμά της, ο οποίος περιορίζεται στο 0,22. Πρόκειται για τον χαμηλότερο συντελεστή παγκοσμίως σε μοντέλα μαζικής παραγωγής, με μόνο το αδελφό μοντέλο CLA 180 CDI BlueEfficiency της Mercedes-Benz να μοιράζεται ακριβώς τον ίδιο. Και φυσικά, οι μικρότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις σε ένα αυτοκίνητο εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους αεροδυναμικούς θορύβους.


   Γενικά το μοντέλο εκείνο παραγωγής στην ιστορία της παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με τον χαμηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής, μόλις 0,19, είναι το διθέσιο diesel υβριδικό Volkswagen XL1, του οποίου, όμως, η παραγωγή περιορίστηκε στις μόλις 250 μονάδες. Προκειμένου ο σχεδιασμός της επερχόμενης A-Class Sedan να εξασφαλίζει κορυφαίο συντελεστή αεροδυναμικής ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα μαζικής παραγωγής παγκοσμίως, αυτός εξελίχθηκε στο Sindelfinger της Γερμανίας, όπου η Mercedes-Benz διατηρεί ιδιόκτητη αεροδυναμική σήραγγα. Η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να γίνει, τόσο στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στο Rastatt, 80 χλμ. μακριά από το Sindelfinger, όσο και στο Aguascalientes στο Μεξικό.


Πηγή: Mercedes-Benz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου