Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Οι BMW και VW θα είναι οι πρώτες που θα αποκτήσουν τον έλεγχο των κοινοπραξιών τους με κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

φωτογραφία Handelsblatt Global 

   Φαίνεται ότι ο “εμπορικός πόλεμος” που ξεκινούν οι ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ήδη να δρα καταλυτικά στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ άλλων χωρών. Μετά τη συμφωνία Ιαπωνίας και Ε.Ε. για μείωση των δασμών στις εισαγωγές – εξαγωγές εμπορευμάτων μεταξύ τους, η Κίνα
αποφάσισε να άρει τον περιορισμό που ίσχυε μέχρι πρότινος και περιόριζε τις ξένες εταιρείες να συμμετέχουν σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 50% σε κοινοπραξίες τους με κινεζικές εταιρείες. Πρώτη η BMW φαίνεται να επωφελείται από την άρση αυτή, αφού ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τη συμμετοχή της στην κοινοπραξία που διατηρεί στην Κίνα με την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Brilliance σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, στοχεύοντας σε επέκταση της εγχώριας ετήσιας παραγωγής σε 520.000 αυτοκίνητα μέσα στο 2019. Επίσης, και η Volkswagen φαίνεται να αυξάνει άμεσα το ποσοστό της στην κινεζική κοινοπραξία της με το FAW Group από το 40% που συμμετέχει σε αυτήν σήμερα, της οποίας αντικείμενο είναι η ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και παροχής ψηφιακών υπηρεσιών για διασυνδεδεμένα οχήματα. Παράλληλα, ο όμιλος Volkswagen έχει συμφωνήσει ήδη στην δημιουργία ενός νέου κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην συνεργασία του με την κινεζική Jianghuai Automobile, προκειμένου να επιταχυνθεί η εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω της Seat στην Κίνα.

   Οι νέες αυτές επενδύσεις των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και Γενικού Γραμματέα του Κουμουνιστικού Κόμματος της χώρας κ. Li Keqiang στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου