Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Το νέο Ford Focus ST θα εξοπλίζεται με τον σημερινό δίλιτρο turbo κινητήρα ελαφρώς δυνατότερο

Πρωτότυπο Ford Focus ST / φωτογραφία Motor1

   Με την τέταρτη γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου της Ford να βρίσκεται ήδη στην αγορά, η εταιρεία εξελίσσει ήδη την πιο καυτή έκδοση ST του νέου Focus. Σύμφωνα με το Motoring, το νέο Focus ST δεν θα εξοπλιστεί με τον 2,3 λίτρων EcoBoost με τον οποίο εξοπλίστηκε το
τελευταίο Focus RS, αλλά θα συνεχίσει να διαθέτει τον σημερινό δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα. Οι μηχανικοί της Ford κατέληξαν τελικά στον συγκεκριμένο κινητήρα ως την καλύτερη επιλογή για την ST έκδοση του Focus, αφού τελικά απέρριψαν τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο των 1,5 λίτρων.

   Ο δίλιτρος Ecoboost κινητήρας του τελευταίου Focus ST αποδίδει 252 ίππους και 366 Nm ροπής, αναμένοντας η νέα καυτή έκδοση του μοντέλου να είναι ελαφρώς πιο δυνατή. Σύμφωνα με πηγές του Motor1, αυτή θα εξοπλίζεται για πρώτη φορά με αυτόματο κιβώτιο με χειριστήρια αλλαγών των σχέσεων στο τιμόνι, χωρίς να υπάρχουν ακόμη περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό. Τέλος, το νέο Focus ST αναμένεται να διαθέτει στάνταρ ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών και προαιρετικά 19 ιντσών, ενώ είναι αρκετά πιθανό στην ευρωπαϊκή αγορά να διατεθεί και μια diesel ST έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της Ford.



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου