Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Στο φετινό Τόκιο η νέα Toyota Supra και πιθανόν τα νέα Mazda RX-9 και Nissan 390Z



   Μπορεί η φετινή Διεθνής Έκθεση της Φρανκφούρτης να είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες, αλλά φαίνεται ότι οι Ιάπωνες κατασκευαστές κρατούν τα… καλά χαρτιά τους για την “δική” τους έκθεση στο Τόκιο, στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.
   Σύμφωνα με το γερμανικό Bild, η Toyota έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει την νέα Supra, η οποία θα μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με την νέα BMW Ζ4. Για κινητήρα θα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα τετρακύλινδρο και ένα εξακύλινδρο σύνολο τα οποία θα συνδυάζονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μηχανικού, έστω και προαιρετικά. Οι αποδόσεις των δύο  αυτών κινητήρων θα είναι 248 και 335 ίπποι αντίστοιχα.
   Η Mazda από την πλευρά της φαίνεται να είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο σπορ μοντέλο της με κινητήρα Wankel, το κατά πολύ φημολογούμενο τον τελευταίο καιρό RX-9. Ο συνεχιστής των RX-7 και RX-8 θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο 2015 RX Vision Concept με ιπποδύναμη που μπορεί να φτάνει και τους 400 ίππους.
   Τέλος, η Nissan είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάσει το 390Ζ σε πρωτότυπη έκδοση, προαναγγέλλοντας το μοντέλο που θα διαδεχθεί το σημερινό 370Ζ. Αυτό φαίνεται να διαθέτει την σχεδιαστική φιλοσοφία το σημερινού GT-R, ενώ η τιμή του αναμένεται να είναι αρκετά ακριβότερη από το 370Ζ, αφού η Nissan θέλει να το τοποθετήσει σε υψηλότερη κατηγορία μοντέλων.
   Παρότι, βέβαια, η Toyota έχει πιαστεί από αυτοκινητιστικούς παπαράτσι να κάνει αρκετές δοκιμές πάνω στην επερχόμενη Supra, δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ανάλογο από τις Mazda και Nissan για τα RX-9 και 390Z.


Πηγή: motor1.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου