Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

H βρετανική TVR αναγεννήθηκε παρουσιάζοντας το νέο Griffith (+video)



   Έχουν περάσει 11 περίπου χρόνια από όταν η βρετανική εταιρεία παραγωγής σπορ μοντέλων TVR, διέκοψε την παραγωγή, μπαίνοντας σε μία περίοδο επιχειρηματικής στασιμότητας και αβεβαιότητας για το μέλλον της. Όμως, το 2013 η εταιρεία απέκτησε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και με την καθοδήγηση του κ. Les Edgar ξεκίνησε μία νέα ανοδική πορεία που τη βοήθησε να λανσάρει στο φετινό Goodwood Revival 2017 ένα νέο της μοντέλο, το Griffith. Πρόκειται για ένα διθέσιο κουπέ μοντέλο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το οποίο δανείζεται την αρχιτεκτονική της καινούργιας πλατφόρμας iStream του Gordon Murray.
   To νέο TVR Griffith διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5,0 λίτρων δανεισμένο από το Ford Mustang GT, ο οποίος βελτιωμένος δια χειρός Cosworth αποδίδει 500 ίππους. Αυτός συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων που αναλαμβάνει να μεταφέρει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα. Το νέο Griffith είναι ικανό να αναπτύξει τελική ταχύτητα 322 χ.α.ώ., ενώ για να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. απαιτούνται λιγότερο από 4 δευτ. Το βάρος του περιορίζεται στα 1.250 κιλά, κατανεμημένο ιδανικά σε αναλογία 50:50 μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα.
   Οι μπροστινοί τροχοί του νέου Griffith είναι διάστασης 20 ιντσών, ενώ οι πίσω τροχοί είναι μεγαλύτερης διάστασης 21 ιντσών. Τα μπροστινά αεριζόμενα δισκόφρενα διαμέτρου 370 χιλ. διαθέτουν αλουμινένιες εξαπίστονες δαγκάνες, ενώ αντίστοιχα τα πίσω είναι επίσης αεριζόμενα διαμέτρου 350 χιλ. και διαθέτουν τετραπίστονες δαγκάνες. Αν και τα παλαιότερα μοντέλα της TVR ήταν σπαρτιάτικα σε εξοπλισμό και ηλεκτρονικά συστήματα, το νέο μοντέλο της εταιρείας συμβαδίζει με τις προσταγές των εποχών διαθέτοντας ABS, σύστημα ελέγχου ευστάθειας, αλλά και αερόσακους.
   Η παραγωγή του νέου TVR Griffith είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο τέλος του 2018 με τα πρώτα 500 αυτοκίνητα να ανήκουν στην έκδοση “Launch Edition”, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη πουληθεί προς 90.000 στερλίνες (περίπου 98.660 ευρώ).


Πηγή: motor1.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου