Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το νέο Suzuki Swift Sport με τον 1.4 Boosterjet και 138 ίππους (+video)



   H Sport έκδοση της τρίτης γενιάς του Suzuki Swift παρουσιάστηκε στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης. Η μεγαλύτερη αλλαγή σε αυτό είναι η αντικατάσταση του ατμοσφαιρικού 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρα με τον νέο υπερτροφοδοτούμενο 1,4 λίτρων κινητήρα τεχνολογίας Boosterjet της Suzuki. Η απόδοση αυτού φτάνει τους 138 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και τα 230 Nm ροπής τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 2.500 έως τις 3.500 σ.α.λ. Αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά σχετικά με το νέο Swift Sport, η ίδια ισχυρίζεται ότι ο νέος 1.4 Boosterjet με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, εξασφαλίζει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.
   Η νέας γενιάς πλατφόρμα HERTECT πάνω στην οποία κατασκευάζεται η νέα Sport έκδοση του Swift εξασφαλίζει, εκτός από μεγαλύτερη ακαμψία, και μειωμένο βάρος κατά 80 κιλά. Επίσης, οι μηχανικοί της έχουν προβεί σε βελτιώσεις της ανάρτησης σε διάφορα σημεία αυτής, για καλύτερο κράτημα και βέλτιστη οδηγική συμπεριφορά.
   Εξωτερικά, το νέο Swift Sport διαθέτει ξεχωριστού δυναμικού σχεδιασμού μπροστινό προφυλακτήρα και μάσκα, ενώ εξοπλίζεται με ζάντες διάστασης 17 ιντσών. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί πλαϊνές ποδιές, καθώς και ένα αεροδυναμικό μπροστινό σπόιλερ, ενώ στο πίσω τμήμα του αμαξώματος ο αεροδιαχύτης και οι δύο απολήξεις των εξατμίσεων τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Η κίτρινη απόχρωση Champion Yellow με την οποία λανσάρεται το νέο Swift Sport προέρχεται από την εμφάνιση του αγωνιστικού αυτοκινήτου της Suzuki στο Junior WRC.

   Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο μπροστινά τύπου μπάκετ καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ το κόκκινο στροφόμετρο συνδυάζεται με τις υπόλοιπες κόκκινες “πινελιές” που υπάρχουν στην καμπίνα. Όπως για παράδειγμα οι κόκκινες ραφές στο τιμόνι το οποίο διαθέτει επίπεδο σχεδιασμό στο κατώτερο τμήμα του. Τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου φροντίζουν να θυμίζουν στο εσωτερικό και τα πεντάλ αλουμινίου, όπως και ο χρωμιωμένος λεβιές του κιβωτίου ταχυτήτων. Τέλος, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία νέα οθόνη 7 ιντσών του συστήματος ψυχαγωγίας το οποίο διαθέτει δυνατότητα διασύνδεσης με τις πλατφόρμες Android Auto, Apple CarPlay και MirrorLink.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου