Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρωτότυπο Aicon είναι ένα μοντέλο της Audi από το 2025



   To μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό και μάλιστα όλα τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. H Audi δεν τοποθετεί αρκετά μακριά τη μέρα που τα περισσότερα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους θα διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά μόλις 7 χρόνια από σήμερα. Παρουσιάζοντας το πρωτότυπο τετράθυρο τετραθέσιο μοντέλο της Aicon στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, δηλώνει απλά ότι κάπως έτσι θα είναι τα μοντέλα παραγωγής της το 2025.
   Πέραν από τον φουτουριστικό σχεδιασμό του Aicon, ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν σε αυτό και οι ζάντες των 26 ιντσών που διαθέτει, καθώς και τα ιδιαίτερα LED φώτα εμπρός και πίσω. Το Aicon είναι πλήρως ηλεκτρικό, με τις μπαταρίες του να διαθέτουν τελείως διαφορετική τεχνολογία από αυτή των ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται σήμερα. Ο τύπος μπαταριών στερεής κατάστασης εξασφαλίζουν στο Aicon μια θεωρητική αυτονομία της τάξης των περίπου 800 χλμ., ενώ μπορούν να φορτιστούν και επαγωγικά, σε ειδικά κατασκευασμένους δρόμους.
   Το Aicon διαθέτει σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 5, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό είναι απλοί επιβάτες. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει καν τιμόνι ή πεντάλ, ενώ το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο για να κάνει το ταξίδι όσο πιο ευχάριστο για τους επιβάτες.


Πηγή: motor1.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου