Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

To Mercedes-AMG Project ONE είναι ότι πιο κοντά σε μονοθέσιο της F1 (+video)



   Το πολυαναμενόμενο Mercedes-AMG Project ONE παρουσιάστηκε χθες στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, στο οποίο βασίζεται το μοντέλο της εταιρείας που θα κοιτάξει κατάματα την Bugatti Chiron του VW Group. Διαθέτοντας μέρη, όπως ο κινητήρας και το υβριδικό σύστημά του, τα οποία προέρχονται αυτούσια, με κάποιες μικρές τροποποιήσεις, από το μονοθέσιο της γερμανικής εταιρείας στη Formula 1, το Mercedes-AMG Project ONEείναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 350 χ.α.ώ., επιταχύνοντας από στάση στα πρώτα 200 χ.α.ώ. σε χρόνο μικρότερο των 6 δευτ. Όλα αυτά χάρη στον V6 κινητήρα των 1,6 λίτρων του μονοθέσιου Mercedes F1 W06 Hybrid με απόδοση άνω των 671 ίππων, η λειτουργία του οποίου έχει περιοριστεί στις 11.000 σ.α.λ., αλλά και στους δύο ηλεκτροκινητήρες, έκαστος σε έναν από τους μπροστινούς τροχούς, που ανεβάζουν την συνδυαστική ιπποδύναμη στους 1.000 ίππους. Οι μπαταρίες του Mercedes-AMG Project ONE διαθέτουν τέσσερις φορές περισσότερες κυψέλες από ότι το μονοθέσιο της F1 της γερμανικής εταιρείας, ενώ ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα του πρωτότυπου hypercar λειτουργεί σε τάση 800 Volts.
   Το εσωτερικό του Mercedes-AMG Project ONE είναι σχετικά λυτό, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο τιμόνι που μοιάζει με αυτό των μονοθέσιων της F1, ενώ υπάρχουν δύο οθόνες, μία μπροστά από το τιμόνι και μία στο κέντρο του μπροστινού ταμπλό. Η Mercedes δηλώνει ότι, τόσο η θέση του τιμονιού, όσο και των πεταλιών μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλα, προκειμένου ο οδηγός να δημιουργήσει την κατάλληλη γι’ αυτόν θέση οδήγησης.

   Μπορεί να είναι ένα πρωτότυπο, όμως το Mercedes-AMG Project ONE είναι σχεδόν ίδιο με τα 275 hypercar αυτοκίνητα που τελικά θα κατασκευάσει η γερμανική εταιρεία, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί προς 2,275 εκατ. ευρώ το κάθε ένα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου