Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Η Skoda θα λανσάρει μία vRS έκδοση επιδόσεων για το Kodiaq στις αρχές του 2018





   Με την τσέχικη θυγατρική της Volkswagen να έχει ξεπεράσει σε παραγωγή τα 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα κατά την περίοδο που βρίσκεται υπό την σκέπη του γερμανικού ομίλου, η Skoda φαίνεται να προτίθεται να λανσάρει στο άμεσο μέλλον μία σπορ vRS έκδοση του τελευταίου SUV μοντέλου της, του Kodiaq. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, πηγές κοντά στην εταιρεία αναφέρουν ότι το Kodiaq vRS θα είναι έτοιμο να λανσαριστεί στις αρχές του 2018 και θα διατεθεί, τόσο στην πενταθέσια, όσο και στην επταθέσια έκδοση του μοντέλου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό θα διαθέτει “πολύ ροπή”, υποδεικνύοντας ότι η κορυφαία σε επιδόσεις έκδοση του Kodiaq θα εξοπλίζεται με diesel κινητήρα, ενώ πιθανότατα θα μπορεί να διατεθεί προαιρετικά και με βενζινοκινητήρα.
   Πέραν της υψηλής ιπποδύναμης, στοιχεία για την οποία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, το Kodiaq vRS θα διαθέτει και πιο δυναμική εμφάνιση. Αυτή θα χαρακτηρίζεται κυρίως από πιο “άγριους” εμφανισιακά προφυλακτήρες, ειδικά σχεδιαστικά πρόσθετα γύρω από τα παράθυρα, αλλά και την μάσκα, ενώ και το εσωτερικό θα διαθέτει χαρακτηριστικές σπορ πινελιές.
   Η Skoda θα δημιουργήσει και μια κουπέ έκδοση του Kodiaq, αλλά αυτή θα διατεθεί αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, ενώ ένας πιθανός μελλοντικός ερχομός του κουπέ Kodiaq στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το, αν η εταιρεία αντιληφθεί ότι υπάρχει αξιόλογο ενδιαφέρον από τους ευρωπαίους αγοραστές για ένα τέτοιο μοντέλο.

Πηγή: autocar.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου