Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα περιορισμένης παραγωγής πισωκίνητη έκδοση RWS του R8



   Το Audi R8 RWS βασίζεται στο τετρακίνητο R8 V10, με τη διαφορά ότι η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς, ενώ μόνο 999 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, τόσο σε Coupe, όσο και σε Spyder έκδοση αμαξώματος. Η απουσία κεντρικού διαφορικού και άλλων μερών του συστήματος τετρακίνησης καθιστούν το R8 RWS ελαφρύτερο κατά 50 κιλά στην κουπέ έκδοση και κατά 40 κιλά στην ανοικτή έκδοση. Οι μηχανικοί της AudiSport έχουν ρυθμίσει κατάλληλα το πλαίσιο και την ανάρτηση, προκειμένου το R8 RWS να μπορεί να ξεδιπλώνει με διασκεδαστικό τρόπο τον πισωκίνητο χαρακτήρα του στο δρόμο, επιτρέποντας στον οδηγό του να εκτελεί ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις.
Εξωτερικά, το R8 RWS ξεχωρίζει από τη μαύρη ματ μάσκα, και της ίδιας απόχρωσης εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα και στα πλαϊνά του αμαξώματος. Μία κόκκινη γραμμή διαπερνά το καπό, την οροφή (στην Coupe έκδοση)  και το πίσω μέρος, δανεισμένη από το αγωνιστικό R8 LMS GT4.
   Ο ατμοσφαιρικός V10 FSI κινητήρας των 5,2 λίτρων είναι ίδιος με τις υπόλοιπες τετρακίνητες εκδόσεις του supercar της Audi, τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδοντας 540 ίππους και 540 Nm ροπής. Έτσι, το R8 RWS Coupe επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 3,7 δευτ., ενώ το R8 RWS Spyder χρειάζεται αντίστοιχα 3,8 δευτ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα του πρώτου φτάνει τα 320 χ.α.ώ. και του δεύτερου στα 318 χ.α.ώ.

   Η Audi θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το πισωκίνητο R8 στην Ευρώπη από το φθινόπωρο του 2017, ενώ στις αρχές του 2018 αναμένονται να γίνουν οι πρώτες παραδόσεις. Η τιμή της Coupe έκδοσης στην γερμανική αγορά θα ξεκινά από τα 140.000 ευρώ και της Spyder έκδοσης από τα 153.000 ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου