Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Νέο Kia Picanto X-Line με 98 ίππους και SUV χαρακτηριστικά



   Η Kia αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγες ημέρες στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης μία νέα έκδοση X-Line του Picanto, το οποίο, αν και θα είναι πλέον το πιο δυνατό Picanto, δεν θα διαθέτει σπορ εμφάνιση, αλλά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του θα παραπέμπουν σε SUV μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, το Picanto X-Line θα εξοπλίζεται με έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,0 λίτρου που θα αποδίδει 98 ίππους και θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε λίγο περισσότερο από 10 δευτ., με την μέση κατανάλωσή του να παραμένει στα 4,5 λίτρα/100χλμ., μετρημένη με την μέθοδο του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης.
   Ο SUV χαρακτήρας της νέας αυτής έκδοσης του mini μοντέλου της Kia, οφείλεται στην αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος κατά 15 χιλ., στον “σκληροτράχηλο” σχεδιασμό των προφυλακτήρων στο κατώτερο τμήμα των οποίων εμφανίζονται τύπου μεταλλικές ποδιές, καθώς και στην προσθήκη προστατευτικών πλαστικών ποδιών στα πλαϊνά και στους θόλους των τροχών. Επίσης, χαρακτηριστική είναι και η πράσινη απόχρωση στη μάσκα και στα φώτα ομίχλης, η οποία, αντί πράσινης μπορεί να παραγγελθεί και σε ασημί απόχρωση.
   Στο εσωτερικό, το νέο “μικρό SUV” της Kia διαθέτει δερμάτινο τιμόνι με επίπεδο το κατώτερο τμήμα του και πράσινες ραφές, καθώς και ειδικές λευκές και πράσινες επενδύσεις στις χειρολαβές των θυρών. Στάνταρ τοποθετείται ένα σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 7 ιντσών, το οποίο διαθέτει λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης στην έκδοση X-Line θα είναι στάνταρ μία κάμερα οπισθοπορείας και πεντάλ αλουμινίου.

   Πάντως, για αυτούς που επιθυμούν ένα πιο σπορ Picanto, η Kia ετοιμάζει το Picanto GT-Line με τον ίδιο T-GDI κινητήρα, επικεντρωμένο περισσότερο στην οδηγική απόλαυση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου