Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

H Volvo παρουσίασε το πρώτο της μικρό SUV XC40 (+video)



   To νέο XC40 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των SUV μοντέλων της Volvo, αποτελώντας τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην ανερχόμενη και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρών SUV. Εξωτερικά, το XC40 δανείζεται την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τα μεγαλύτερα XC60 και XC90, με ελαφρώς διαφορετική μάσκα. Το γεγονός ότι για την οροφή και το υπόλοιπο αμάξωμα υπάρχουν 17 διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί, αλλά και οι μεγάλες ζάντες με τις οποίες μπορεί να εξοπλιστεί, είναι στοιχεία που στοχεύουν στους νεαρούς αγοραστές, οι οποίοι αναζητούν πρακτικότητα και στυλ.
   Οι σχεδιαστές του νέου XC40 έχουν να καυχιόνται για τις αναρίθμητες θήκες που υπάρχουν στο εσωτερικό του μοντέλου, όπου οι επιβάτες μπορούν να αποθηκεύσουν όλα τους τα προσωπικά αντικείμενα, από αναψυκτικά και κραγιόν έως και laptop. Μάλιστα, υπάρχει ειδική θέση όπου τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να φορτιστούν ασύρματα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και αρκετοί αναδιπλούμενοι γάντζοι, όπου οι επιβάτες μπορούν να κρεμάσουν διάφορα αντικείμενα. Μία ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών μπροστά στον οδηγό απεικονίζει τα όργανα και άλλες απαραίτητες πληροφορίες για αυτόν, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει μία άλλη οθόνη 9 ιντσών τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα.
   Το νέο Volvo XC40 θα διατεθεί κατά το λανσάρισμά του με τις τετρακίνητες εκδόσεις D4 AWD και T5 AWD. Η πρώτη εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 188 ίππων, ενώ η δεύτερη με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 244 ίππων. Μία βασική έκδοση Τ3 με κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς και έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 156 ίππων θα είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2018, ενώ η Volvo μελλοντικά θα παρουσιάσει μία υβριδική και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μικρού της SUV.

   Η σουηδική εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες για το νέο της XC40, με την παραγωγή του να ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο και τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εντός του 2018. Η βασική έκδοση Τ3 θα ξεκινά από τα 31.350 ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου