Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Το Group PSA κατηγορείται για παράνομο λογισμικό διαχείρισης εκπομπών σε 2 εκατ. diesel αυτοκίνητά του



   Ο οργανισμός DGCCRF της Γαλλίας κατηγορεί τον εγχώριο όμιλο PSΑ, για τοποθέτηση παράνομου λογισμικού διαχείρισης εκπομπών σε diesel αυτοκίνητα των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde, έρευνες του DGCCRF κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σχεδόν 2 εκατ. πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα των Peugeot και Citroen βρέθηκαν να διαθέτουν λογισμικό που μεταβάλει την λειτουργία του κινητήρα, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε συνθήκες δοκιμών, προκειμένου οι τιμές των εκπομπών του να βρίσκονται αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Για τη χρήση παρόμοιου λογισμικού στα diesel μοντέλα της έχει κατηγορηθεί και ο γερμανικός όμιλος VW, αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα αυστηρές ποινές σε διάφορες αγορές.
   Ο όμιλος PSA από πλευράς του απάντησε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας δηλώνοντας ότι δεν έχει τοποθετηθεί κανένα τέτοιο παράνομο λογισμικό σε πετρελαιοκινητήρες μοντέλων των θυγατρικών εταιρειών του. Παρόλα αυτά, το Group PSA έχει παραδεχθεί ότι στη χαρτογράφηση των diesel κινητήρων του έχει λάβει υπόψιν της οι εκπομπές NOx να είναι αρκετά περιορισμένες σε αστικό περιβάλλον οδήγησης, ενώ εκτός πόλεων να μπορεί να εξασφαλίζει την καλύτερη “ισορροπία” μεταξύ των εκπεμπόμενων ποσοτήτων NOx και CO2.
   O όμιλος PSA είναι ο τέταρτος εν σειρά που κατηγορήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τον οργανισμό DGCCRF για τη χρήση παράνομου λογισμικού, μετά το Group VW, τη Renault και τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles.


Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου