Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

H BMW δίνει μία πολύ καλή ιδέα για το πώς θα είναι η νέα Ζ4


   Η BMW παρουσίασε το Ζ4 Concept, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η νέα γενιά του σπορ διθέσιου ανοικτού μοντέλου της εταιρείας. Το νέο αυτό πρωτότυπο δεν διαθέτει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, όπως η τελευταία Ζ4, αλλά τη θέση της έχει πάρει μία μαλακή υφασμάτινη οροφή. Η επιλογή αυτή έχει γίνει προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος του μοντέλου σε χαμηλά επίπεδα, ενώ για τον ίδιο λόγο βλέπουμε και αρκετά μέρη του να έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα. Επίσης, ο δυναμικός χαρακτήρας του αμαξώματος τονίζεται από τις σχεδιαστικές γραμμές που τρέχουν από το μπροστινό τμήμα εμπρός προς το πίσω, με μία ελαφριά κλίση προς τα πάνω. Πέρα από την χαρακτηριστική μεγάλη μάσκα της BMW, εντύπωση κάνουν και οι δύο επενδύσεις ματ αλουμινίου στο πίσω καπό, ακριβώς πίσω από τα προσκέφαλα του οδηγού και συνοδηγού.
   Στο εσωτερικό του Ζ4 Concept, η κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί αρκετά ψηλά, με τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου να ρυθμίζονται από αυτήν, ενώ στην κορυφή της έχει τοποθετηθεί μία μεγάλη οθόνη αφής με την τελευταία γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας BMW iDrive. Εντύπωση κάνει το ιδιαίτερα προχωρημένης σχεδίασης τιμόνι, καθώς και οι δύο αποχρώσεων επενδύσεις στην καμπίνα, με το κάθισμα του οδηγού να διαθέτει διαφορετική απόχρωση από αυτό του συνοδηγού.
   Η επίσημη παρουσίαση της νέας Ζ4 παραγωγής αναμένεται να γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης το 2018, με αυτήν να εξοπλίζεται, εκτός από τους νέους κινητήρες βενζίνης της BMW, και με ένα υβριδικό σύστημα. Η υβριδική έκδοση της νέας Ζ4, η οποία βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη, θα είναι τετρακίνητη.


Πηγή: motor1.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου