Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

H ανανεωμένη Ford Mustang με λιγότερα άλογα στον 2.3 Ecoboost κινητήρα



   Στην Φρανκφούρτη η Ford παρουσίασε την ανανεωμένη Mustang, η τελευταία γενιά της οποίας γνώρισε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία στην Ευρώπη. Αυτή οφείλεται κυρίως στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,3 λίτρων με τον οποίο μπορεί να εξοπλιστεί, πέραν του γνωστού V8. Αν και ο 5,0 λίτρων V8 κινητήρας αναβαθμίστηκε μηχανικά με την δύναμή του να έχει αυξηθεί στους 450 ίππους, αντίθετα ο 2,3 λίτρων Ecoboost “έχασε” 23 ίππους, λόγω των περιορισμών στις εκπομπές, και από τους 313 ίππους της προηγουμένης έκδοσης αποδίδει πλέον 290 ίππους. Σύμφωνα με τη Ford, η Mustang με τον 2.3 Ecoboost δεν έχει χάσει σε επιδόσεις, κυρίως εξαιτίας του νέου αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων με το οποίο συνδυάζεται. Το ίδιο κιβώτιο συνοδεύει και τον V8 κινητήρα, χαρίζοντας καλύτερη απόκριση του γκαζιού και αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές.
   Εξωτερικά, η ανανεωμένη Mustang διαθέτει νέο σχεδιασμό στα εμπρός φωτιστικά σώματα, τα οποία διαθέτουν πλέον στάνταρ LED τεχνολογία, καθώς και νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Επίσης, η μάσκα και τα πίσω φώτα εμφανίζονται ελαφρώς αλλαγμένα.
   Μετά την πολύ κακή βαθμολογία σε θέματα ασφάλειας της προηγούμενης Mustang, η Ford δηλώνει ότι η ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου θα τα πάει πολύ καλύτερα στον συγκεκριμένο τομέα, λόγω της μεγαλύτερης γκάμας συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης στην οδήγηση που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σύστημα ανίχνευσης πεζών, προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα προειδοποίησης απόστασης, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και σύστημα υποβοήθησης παραμονής στην επιθυμητή λωρίδα.
   Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Mustang αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο τετράμηνο του 2018, με αυτήν να διαθέτει δύο επιπλέον προεπιλογές λειτουργίας, την Drag Strip και την My Mode, πέραν των τεσσάρων Normal, Sport, Track και Snow/Wet που διέθετε η προηγούμενη έκδοση.


Πηγή: motor1.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου