Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Με 319 χ.α.ώ. τελικής η νέα Evora GT430 Sport αποτελεί την γρηγορότερη Lotus στην ιστορία της εταιρείας



   Η Lotus ειδικεύεται στην κατασκευή σπορ μοντέλων επιδόσεων με βάση το ρητό του αείμνηστου βρετανού Colin Chapmanadd lightness” (πρόσθεσε ελαφρότητα), καθορίζοντας ουσιαστικά το μειωμένο βάρος ως τον πρωταρχικό παράγοντα για τον χαρακτηρισμό ενός μοντέλου ως σπορ. Έτσι, όλα τα μοντέλα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ελαφριά, κάτι που έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση ιδιαίτερα στην επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. Όμως, οι σχετικά μικροί κινητήρες με τους οποίους εξοπλίζει η εταιρεία τα αυτοκίνητά της, μπορεί να βοηθούν στην διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα, δεν μπορούν όμως να βοηθήσουν τα μοντέλα να αναπτύξουν μεγάλες τελικές ταχύτητες.
   Η Lotus Evora GT430 Sport είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της εταιρείας που εκτός από τα 3,5 δευτ. που χρειάζεται για την επιτάχυνση 0-100 χ.α.ώ., μπορεί να φτάσει τα 315 χ.α.ώ. τελικής ταχύτητας. Το πιο γρήγορο μοντέλο της εταιρείας, αποτελεί ουσιαστικά μια πιο καυτή έκδοση της στάνταρ Evora GT430 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο. Εξοπλίζεται με τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα που αποδίδει 430 ίππους, ενώ είναι κατά 10 κιλά ελαφρύτερο από την στάνταρ Evora GT430, με αναλογία 345 ίππων ανά τόνο. Η Sport έκδοση μπορεί να εξοπλιστεί, τόσο με μηχανικό, όσο και με αυτόματο κιβώτιο, με το τελευταίο να διαθέτει ειδική ρύθμιση για πολύ γρήγορες αλλαγές.
   Η Evora GT430 Sport διαθέτει μεγάλη πίσω αεροτομή, πιο “άγριο” μπροστινό αεροδιαχύτη, AP Racing φρένα, αμορτισέρ της Ohlins με δύο ρυθμίσεις, καθώς και Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Στο εσωτερικό επικρατούν οι επενδύσεις από δέρμα και Alcantara σχεδόν σε όλη την καμπίνα, ενώ υπάρχουν και δύο νέα καθίσματα της Sparco επίσης με επένδυση από δέρμα και Alcantara.

   H τιμή της νέας Lotus Evora GT430 Sport στην Μ. Βρετανία θα ξεκινά από τα 114.500 ευρώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου