Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα σπάνιο Mazda RX-7 Group B βγήκε σε δημοπρασία χωρίς τελικά να πουληθεί



   Η Mazda σχεδίαζε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και μάλιστα στο τότε κορυφαίο Group B, όμως δεν πρόλαβε, καθώς η επικινδυνότητα της οδήγησης των αγωνιστικών αυτοκινήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας με ιπποδυνάμεις ακόμα και πάνω από 500 ίππους στο χώμα, σε συνδυασμό με τα δυστυχήματα που έγιναν με θύματα θεατές, έβαλαν τέλος στην συγκεκριμένη κατηγορία το 1986. Μάλιστα, η Mazda είχε ήδη έτοιμο ένα ειδικά τροποποιημένο RX-7 για τις ανάγκες του τότε Group B, το οποίο αρκέστηκε σε μεμονωμένες και επιλεγμένες συμμετοχές από το 1984, κατά τις οποίες είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες. Μάλιστα, στα χέρια του Ingvar Carlsson είχε καταφέρει να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου στο Ράλι Ακρόπολις του 1985.
   Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s έβγαλε σε πλειστηριασμό την περασμένη Τέταρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 ένα σπάνιο Mazda RX-7 Group B του 1985. Το συγκεκριμένο RX-7 φέρει μεγάλα φτερά και το μπροστινό του τμήμα κυριαρχείται από προβολείς, χαρακτηριστικά γνωρίσματα όλων των Group B μοντέλων. Σύμφωνα με τον RM Sothebys, η Mazda είχε καταφέρει να κατασκευάσει μόνο 7 τέτοια αγωνιστικά RX-7 Group B, ενώ για την κανονική πλήρη συμμετοχή της σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος του Group B, θα έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον 20. Παρόλο που είχε τα απαραίτητα μέρη για να κατασκευάσει και τα υπόλοιπα 13 αυτοκίνητα, η Mazda δεν προχώρησε στην κατασκευή τους.
   Το συγκεκριμένο RX-7 Group Β που δημοπρατήθηκε δεν αγωνίστηκε ποτέ και βρίσκεται σε εργοστασιακή κατάσταση. Διαθέτει μία τροποποιημένη έκδοση του περιστροφικού 13Β κινητήρα με δύο ρότορες ο οποίος εξόπλιζε και το κανονικό RX-7 παραγωγής, του οποίου όμως η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί στα περίπου 300 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς. Τελικά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν κατάφερε να πουληθεί στην δημοπρασία της περασμένης Τετάρτης, καθώς η υψηλότερη προσφορά που έγινε έφτασε τις 160.000 στερλίνες (175.450 ευρώ περίπου), ενώ ως κατώτερο όριο πώλησης είχαν ορισθεί οι 170.000 – 190.000 στερλίνες.


Πηγή: motor1.com







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου