Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Το Stonic αποτελεί πλέον το νέο μικρό SUV της Κia



   Το νέο Kia Stonic έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό που υπήρχε μέχρι πρότινος στη γκάμα μοντέλων της νοτιοκορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτό του μικρού SUV, παρέχοντας στον υποψήφιο ιδιοκτήτη του τις περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης της εμφάνισής του από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της Kia. Για παράδειγμα, υπάρχουν 20 διαφορετικοί συνδυασμοί αποχρώσεων για το αμάξωμα, ενώ για την ευρωπαϊκή αγορά παρέχονται και πέντε διαφορετικές αποχρώσεις για την οροφή.
   Το εσωτερικό του Stonic έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο του supermini μοντέλο της Kia, το Rio, ενώ η καμπίνα του να καταφέρνει να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη άνεση για τους ώμους των επιβατών στην κατηγορία του μοντέλου. Ο χώρος αποσκευών είναι ιδιαίτερα μεγάλος, με τη χωρητικότητά του να ξεκινά από τα 352 λίτρα με πλήρη ανάπτυξη των καθισμάτων, διαθέτοντας και προσαρμοζόμενο πάτωμα.
   Ως προς τους κινητήρες, υπάρχουν διαθέσιμοι τρεις βενζίνης, αρχής γενομένης από έναν ατμοσφαιρικό 1,25 λίτρων απόδοσης 85 ίππων συνδυαζόμενος με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων, έναν επίσης ατμοσφαιρικό 1,4 λίτρων απόδοσης 100 ίππων συνδυαζόμενο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ την γκάμα κλίνει ένας υπερτροφοδοτούμενος 1,0 λίτρου απόδοσης 120 ίππων συνδυαζόμενο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο μοναδικός πετρελαιοκινητήρας είναι υπερτροφοδοτούμενος, διαθέτει χωρητικότητα 1,6 λίτρων και αποδίδει 110 ίππους, ενώ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

   Το Kia Stonic θα διατίθεται μόνο με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, χωρίς να υπάρχει έστω και προαιρετικά δυνατότητα τετρακίνησης, όπως σε άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου