Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Όλα τα μοντέλα της Mazda θα πωλούνται ως υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά από το 2035



   Σύμφωνα με τα μελλοντικά σχέδια της Mazda, τα οποία αποκάλυψε η ίδια στο Global tech Forum στη Φρανκφούρτη, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο της μέχρι το 2035, όλα της τα μοντέλα να διατίθενται, είτε με mild-hybrid τεχνολογία, είτε με plug-in hybrid τεχνολογία, είτε ως πλήρως ηλεκτρικά. Σύμφωνα με το βρετανικό AutoExpress, η ιαπωνική εταιρεία θα διαθέτει mild hybrid εκδόσεις βασικών μοντέλων της από το 2019, ενώ μέσα στην ίδια χρονιά θα παρουσιάσει και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό EV μοντέλο της. Tο τελευταίο θα μπορεί προαιρετικά να εξοπλίζεται και με έναν περιστροφικό κινητήρα που θα παίζει το ρόλο της γεννήτριας φορτίζοντας τις μπαταρίες.
   Επίσης, το 2019 η Mazda θα παρουσιάσει και τη νέα γενιά βενζινοκινητήρων SKYACTIV-II (https://autonewsposts.blogspot.gr/2017/08/skyactive-ii-mazda-30.html) των οποίων η πρωτοποριακή τεχνολογία τους υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση κατά 30%, ενώ αντίστοιχα η νέα γενιά βενζινοκινητήρων SKYACTIV-D θα λανσαριστεί το 2020.
   Η Mazda εξελίσσει επί του παρόντος και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ενώ θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές της συγκεκριμένης τεχνολογίας από το 2020. Από το 2025 κάθε νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας θα μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.


Πηγή: autoexpress.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου