Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

To Smart ForTwo του 2030 δεν θα έχει τιμόνι και πεντάλ (+video)





   Η Smart παρουσίασε ένα νέο της πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο προορίζεται για αστικές μετακινήσεις, όπως τις οραματίζεται η εταιρεία το 2030. Το Vision EQ ForTwo είναι ένα πλήρως διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο, χωρίς οδηγό, μιας και αυτό εξοπλίζεται με ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Για το λόγο αυτό δεν διαθέτει σε καμία από τις δύο θέσεις του τιμόνι και πεντάλ. Το σχήμα του αμαξώματος είναι αρκετά κυκλικό, με τις διάφανες πόρτες του να ανοίγουν προς τα πάνω και πίσω, ενώ τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα είναι οθόνες LED. Ίδιας τεχνολογίας οθόνης είναι και η μάσκα του μοντέλου, στην οποία μπορούν να εικονίζονται μηνύματα προς τα άλλα οχήματα και τους διερχόμενους πεζούς.
   Η χωρητικότητας 30KW μπαταρία του Vision EQ ForTwo έχει τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, ενώ μπορεί να συνδεθεί με το οικιακό δίκτυο ρεύματος ενός σπιτιού προκειμένου να εξισορροπήσει τυχόν μεταπτώσεις της τάσης.
   To νέο αυτό πρωτότυπο της Smart δεν προορίζεται για ατομική ιδιοκτησία, αλλά για στόλους εταιρειών που θα παρέχουν υπηρεσίες δανεισμού αυτοκινήτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου