Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

H Honda γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια των Type R και Fireblade εκδόσεων μοντέλων της



   Διπλή επέτειο γιορτάζει φέτος η Honda, η οποία βλέπει τις κορυφαίων επιδόσεων Type R εκδόσεις αυτοκινήτων της, αλλά και αντίστοιχα τις Fireblade εκδόσεις μοτοσικλετών της να κλείνουν τα 25 χρόνια παρουσίας τους.
   Το γνωστό, στους θαυμαστές των τετράτροχων της Honda, λογότυπο με το κόκκινο R, πρωτοπαρουσιάστηκε το 1992 στην γρηγορότερη έκδοση του NSX, η οποία διατέθηκε σε περιορισμένο αριθμό μέχρι το 1995 και μόνο στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια η Honda παρουσίασε το Integra Type R και αυτό με περιορισμένη παραγωγή και αρχικά μόνο στην Ιαπωνία, ενώ μέχρι το 2001 διατέθηκαν στις αγορές, των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Αυστραλίας σε επιλεγμένες χρονιές στην κάθε μία από αυτές. Το τρίτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που απέκτησε έκδοση Type R είναι το Civic, αρχής γενομένης από το μοντέλο του 1997 μέχρι και τη σημερινή δέκατη γενιά του, ενώ το 1998 και το Accord απέκτησε έκδοση Type R έως το 2002.

   Αλλά και οι θαυμαστές των δίτροχων μοντέλων της Honda έχουν λόγο να γιορτάζουν φέτος, μιας και το 1992 η Honda παρουσίασε την πρώτη έκδοση Fireblade της πρώτης γενιάς της CBR900RR, ενώ ίδια έκδοση υπήρξε και για τις υπόλοιπες τρεις επόμενες γενιές της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας. Τέλος το 2004 παρουσιάστηκε το CBR1000RR Fireblade.

Φωτογραφίες: motor1.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου