Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ηλεκτρικό πρωτότυπο Brabus βασισμένο στο Smart Fortwo με επιτάχυνση αντίστοιχη ενός supercar



   H Brabus παρουσίασε στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο της που βασίζεται στο Smart Fortwo. Το Ultimate E Concept διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Kreisel Electric, την αυστριακή εταιρεία που μεταξύ άλλων δημιούργησε ένα ηλεκτρικό Hummer H1 (https://autonewsposts.blogspot.gr/2017/09/h-kreisel-electric-hummer-h1-arnold.html) αποκλειστικά για τον Arnold Schwarzenegger. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 201 ίππους και 350 Nm ροπής, με αποτέλεσμα το βάρους 1.085 κιλών Brabus Ultimate E Concept να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε μόλις 4,5 δευτ. Η εντυπωσιακή αυτή επίδοση επιτάχυνσης του λιλιπούτιου αυτού μοντέλου δεν συνοδεύεται και από μία εξίσου εντυπωσιακή τελική ταχύτητα, μιας και η τελευταία περιορίζεται στα 180 χ.α.ώ.
   Η χωρητικότητας 22 kWh μπαταρία του “μικρού πυραύλου” της Brabus του χαρίζει αυτονομία 160 χλμ. σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ενώ με τη χρήση ειδικού φορτιστή, μπορεί κανείς να φορτίσει τη μπαταρία στο 80% της μέγιστης φόρτισής της μέσα σε 30 λεπτά.
   Το Brabus Ultimate E Concept διαθέτει ζάντες ελαφρού κράματος μεγέθους 18 ιντσών, ενώ παρουσιάστηκε σε μία ιδιαίτερη κίτρινη απόχρωση αμαξώματος. Στο εσωτερικό, η ίδια κίτρινη απόχρωση του αμαξώματος, συνδυάζεται επιμελώς με τη μπλε στα καθίσματα, στο ταμπλό και στο εσωτερικό των θυρών.

   Η ανταπόκριση του κοινού στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης απέναντι στο νέο αυτό μικρό πρωτότυπο μοντέλο της Brabus, θα βοηθήσει την εταιρεία να αποφασίσει αν θα το βγάλει σε παραγωγή ή όχι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου