Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

H Kreisel Electric δημιούργησε ένα ηλεκτρικό Hummer H1 για τον Arnold Schwarzenegger



   Η αγάπη του διάσημου ηθοποιού του Hollywood και πρώην Κυβερνήτη της Καλιφόρνια των ΗΠΑ κ. Arnold Schwarzenegger για τo Hummer H1 είναι ιδιαίτερα γνωστή, αφού ουσιαστικά είναι αυτός που με την επιμονή του κατάφερε να πείσει την American Motors Corporation να δημιουργήσει μία “πολιτική” έκδοση του Μ998 Humvee, που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός, και να την βγάλει το 1992 στην αγορά. Επηρεασμένος πιθανότατα από την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Arnold Schwarzenegger γνωρίζει ότι το Hummer H1 μόνο οικολογικό όχημα δεν είναι και για αυτό το λόγο απευθύνθηκε στην αυστριακή εταιρεία Kreisel Electric, προκειμένου αυτή να του δημιουργήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό Hummer H1.
   Έτσι με τη σειρά της, η Kreisel Electric κατασκεύασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Hummer H1, το οποίο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και μία μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh. Με συνολική ιπποδύναμη 483 ίππων, το ηλεκτρικό Η1 διαθέτει αυτονομία περίπου 300 χλμ., ενώ το βάρος του φτάνει τα 3.300 κιλά. Σύμφωνα με την Kreisel Electric η τελική ταχύτητα του πρωτότυπου ηλεκτρικού Η1 μπορεί να αγγίξει τα 120 χ.α.ώ.
   Η αυστριακή εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει παρόμοια εγχειρήματά της μετατρέποντας μοντέλα αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες σε ηλεκτρικά, ανάμεσα στα οποία είναι μία Brabus Ultimate E Concept, μία ηλεκτρική πρωτότυπη έκδοση της Mercede-Benz G-Class, ενώ έχει τοποθετήσει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε μία replica Porsche 910.


Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου