Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

To νέο Nissan Leaf με ελκυστικότερο σχεδιασμό και έως και 320 χλμ. αυτονομία



   H Nissan παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του πλήρως ηλεκτρικού της μοντέλου, του Nissan Leaf, το οποίο έχει ανανεωθεί τόσο εξωτερικά, όσο και σε μηχανολογικό επίπεδο. Πρόκειται για το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την πρώτη γενιά του να έχει σημειώσει περίπου 280.000 πωλήσεις παγκοσμίως.
   Ο σχεδιασμός του αμαξώματος παραπέμπει πλέον σε κανονικό σύγχρονο αυτοκίνητο, ενώ σε αυτόν έχει υιοθετηθεί η πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan, καθιστώντας το αρκετά ελκυστικό. Θετική εντύπωση κάνει και η οπτική εντύπωση της “αιωρούμενης” οροφής του, χάρη στις μαύρης απόχρωσης πίσω κολώνες. Στο μπροστινό τμήμα βρίσκονται οι υποδοχές φόρτισης, επιμελώς κρυμμένες κάτω από ένα πορτάκι. Αυτές διαθέτουν πλέον πιο οριζόντιο προσανατολισμό, που αποτρέπει το σκύψιμο κατά την σύνδεση της κατάλληλης πρίζας. Επίσης, τα EV λογότυπα έχουν τοποθετηθεί σε ψηλότερη θέση στο αμάξωμα, προκειμένου να δίνεται έμφαση στον πλήρως ηλεκτρικό χαρακτήρα του μοντέλου. Το αμάξωμα του νέου Leaf έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, κατά 35 χιλ. σε μήκος, κατά 10 χιλ. σε ύψος και κατά 20 χιλ. σε πλάτος, ενώ το κέντρο βάρους του έχει χαμηλώσει κατά 5 χιλ.
   Το εσωτερικό έχει γίνει περισσότερο πρακτικό, ενώ χρησιμοποιούνται υλικά αρκετά καλής ποιότητας, χωρίς να δημιουργούν την αίσθηση υπερβολικής πολυτέλειας. Πολλά από τα κουμπιά που αφορούν τη λειτουργία του αυτοκινήτου βρίσκονται συγκεντρωμένα μεταξύ των δύο θέσεων οδηγού και συνοδηγού, κοντά στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου, ενώ οι υπόλοιπες ρυθμίσεις και πληροφορίες δίνονται από την 7 ιντσών οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.

   Το νέο Leaf θα μπορεί να διατεθεί με δύο νέες μπαταρίες, μία στάνταρ 40 kWh και μία μεγαλύτερη 60 kWh. H πρώτη εκτιμάται ότι θα δίνει στο μοντέλο αυτονομία 240 χλμ., ενώ η μεγαλύτερη θα εξασφαλίζει περίπου 320 χλμ. αυτονομίας.

Πηγή: motor1.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου