Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

H Greenpeace εμπόδισε πλοίο με αυτοκίνητα της VW να δέσει σε λιμάνι της Μ. Βρετανίας



   Η γνωστή οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος Greenpeace, αποφάσισε να αναλάβει δράση σχετικά με το σκάνδαλο με τα diesel μοντέλα της Volkswagen, τα οποία παρουσίαζαν υπερβάλλουσες εκπομπές σε πραγματική χρήση, σε σύγκριση με τις επίσημες που δήλωνε η εταιρεία. Έτσι, την περασμένη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, μέλη της Greenpeace ανέβηκαν σε εμπορικό πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα της Volkswagen από τη Γερμανία, όταν αυτό έπλεε ανοικτά των εκβολών του Τάμεση στη Μ. Βρετανία, προκειμένου να το εμποδίσουν να δέσει στο λιμάνι Sheerness και να παραδώσει τα αυτοκίνητα. Οι πληροφορίες που είχαν τα μέλη της Greenpeace σχετικά με το φορτίο του πλοίου αναφερόντουσαν σε diesel αυτοκίνητα. Στο πλοίο αναρτήθηκε ένα πανό που έγραφε “Ditch Diesel” (Πετάξτε τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα) στο οποίο εμφανιζόταν και το πρόσωπο ενός νεαρού κοριτσιού που πάσχει από αναπνευστικά προβλήματα. Το πλοίο καθυστέρησε την προγραμματισμένη άφιξή του στο λιμάνι του Sheerness, παραμένοντας στην ακτή Margate, μέχρις ότου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Την ίδια στιγμή, άλλα μέλη της Greenpeace εισήλθαν στον ειδικό χώρο που φυλάσσονται τα νέα αυτοκίνητα της Volkswagen στο λιμάνι Sheerness, στα οποία άνοιξαν τα μπροστινά καπό τους και κόλλησαν αυτοκόλλητα στους κινητήρες τους, ενώ σε αρκετά από αυτά έκλεψαν τα κλειδιά τους.
   Η Volkswagen σε ανακοίνωσή της δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο πλοίο βρισκόντουσαν πράγματι 1.200 καινούργια αυτοκίνητά της για την βρετανική αγορά, από τα οποία τα περισσότερα ήταν εκδόσεις βενζίνης. Αλλά ακόμα τα και diesel που υπήρχαν στο πλοίο ήταν κατηγορίας Euro6, που αποτελεί μέχρι σήμερα την κατηγορία με τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών.
   Ως γνωστόν, η Μ. Βρετανία σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πωλήσεις νέων diesel μοντέλων από το 2040, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας, αλλά φαίνεται ότι η Greenpeace θεωρεί το διάστημα αυτό πολύ μεγάλο.

Πηγή: europe.autonews.com


Φωτογραφία: autocar.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου