Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Το όνομα του γνωστού περιοδικού Playboy ανήκε σε αμερικανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων



   Ο πρόσφατος θάνατος του Hugh Hefner κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο των εκδόσεων παγκοσμίως. Όμως, πέραν του ότι ο συγκεκριμένος μεγαλοεκδότης ήταν λάτρης των τεσσάρων τροχών με ιδιαίτερα εντυπωσιακή προσωπική συλλογή, η επιχειρηματική του πορεία ήταν συνυφασμένη με την αυτοκίνηση.
   Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το όνομα που ο ίδιος ο Hugh Hefner επέλεξε για το περιοδικό του, το οποίο προέρχεται από την αμερικανική εταιρεία Playboy Automobile Company. Μπορεί η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα το Buffalo της Νέας Υόρκης να μην είχε την επιτυχημένη πορεία και το μέγεθος άλλων αντίστοιχων εταιρειών, παρόλα αυτά από το 1947 που ιδρύθηκε, έως το 1951 που έκλεισε, κατάφερε να κατασκευάσει 97 αυτοκίνητα, με το πρώτο και πιο δημοφιλές μοντέλο της να αποτελεί το Continental. Για τα δεδομένα της αμερικάνικης αγοράς, το Continental ήταν ένα μικρό μοντέλο, τόσο σε εξωτερικές διαστάσεις με μεταξόνιο 2.286 χιλ. και μήκος 3,96 μ., όσο και σε επίπεδο κινητήρα, ο οποίος ήταν τετρακύλινδρος απόδοσης 40 ίππων. Ένας υπάλληλος της Playboy Automotive Company μαθαίνοντας ότι ο φίλος του γιού του πρόκειται να εκδώσει ένα νέο περιοδικό, του πρότεινε για όνομά του, αυτό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν. Ο φίλος του γιού του συγκεκριμένου υπαλλήλου ήταν ο Hugh Hefner, ο οποίος προφανώς ακολούθησε την ιδέα του πατέρα του φίλου του και έτσι γεννήθηκε το Playboy το 1953.
   Αν και η πρώτη Playmate “στέφτηκε” το 1953, με την Lisa Winters να είναι αυτή που κατέκτησε για πρώτη φορά τον συγκεκριμένο τίτλο, από το 1964 ο Hugh Hefner ξεκίνησε να επιβραβεύει την Playmate κάθε έτους και με ένα αυτοκίνητο, με την Donna Michelle να είναι η πρώτη Playmate που απέκτησε μαζί με τον συγκεκριμένο τίτλο και μία ροζ 1964.5 Ford Mustang με έναν 289 V8 κινητήρα. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα αυτοκίνητα που κέρδισαν Playmates, ξεχωρίζουν μία Lamborghini Countach Roadster που δόθηκε το 1988 στην India Allen, ένα Eagle Talon που δόθηκε το 1995 στην Julie Lynn Cialini, καθώς και μία Series 1 Shelby το 1998, ένα ροζ Volvo P1800 το 1973 και μία Plymouth Barracuda το 1967. Το 2016, η εκλεγμένη Playmate της χρονιάς Eugena Washington παρέλαβε ένα Fiat 124 Spyder.


Πηγή: Motor1






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου